Temaaften med kunst og litteratur
Det nye Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus får besøg af den prisbelønnede forfatter Merete Pryds Helle og kunstnerduoen Bank & Rau. Begge har beskæftiget sig indgående med Tingbjerg

– Det er absolut ikke hverdagskost at Tingbjerg optræder i kunsten og litteraturen. Oftere hører vi om bydelen gennem de problemer, der plager den. Men i 2018 udkom to større kunstværker – en roman og en udstilling – som finder inspiration blandt Tingbjergs beboere, byrum og historie. Derfor har jeg valgt at invitere forfatteren og kunstnerduoen ud for at fortælle mere om deres værker, og om, hvad Tingbjerg har betydet for dem og deres arbejde, fortæller kulturformidler Laust Færch.

Temaaftenen afholdes torsdag den 7. februar, kl. 19-21 og deltagelse er gratis.

Bank og Rau har skabt udstillingen Menneskebyen, som kunne ses i Nikolaj Kunsthal frem til 27. januar. Det er en udstilling, der centrerer sig omkring Tingbjerg, og som er blevet skabt med tæt kontakt til bydelen. Erindringer og historier fra beboere har fungeret som inspirationskilder og har lagt grund for en række skulpturer og figurer. De ikoniske hvide vinduesskodder er også blevet inddraget i udstillingen og fungerer som skillevægge. Der arbejdes i øjeblikket på at få udstillingen til Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus.

Merete Pryds Helle udgav i 2018 romanen ”Vi kunne alt”, som er opfølgning til hendes prisbelønnede bestseller ”Folkets Skønhed”. I den nye bog følger man den unge pige Merle, som vokser op i Værløse, men som ofte er på besøg i Tingbjerg, fordi hendes bedsteforældre bor der. På den måde gives et spændende indblik i Tingbjerg i 70’erne.

Forfatter Merete Pryds Helle. Foto: presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top