På diæt – mellem flæskesteg og lagkage
Husum Vænge Centret har en særlig evne til at sætte sine arrangementer i et pænt pudsigt perspektiv. Således garderede man sig dobbelt ved at garnere et foredrag om gode kostvaner med flæskesteg som dagens ret og et stort stykke lagkage som efterret.

De mange seniorer, der hørte diætisten Jonna Sylow i centret fredag den 18. januar, behøvede dog ikke frygte nogen dundertale – snarere tværtimod. Både morsomt og tolerant fortalte hun om sund kost med den pointe, at der for langt de fleste ældre kun er tale om at foretage nogle få justeringer i sine spisevaner for at leve op til temaet for hendes foredrag: Sund livsstil – godt helbred – god livskvalitet.

Særligt slog hun på at få godt med mælk og fisk, og at områder som kalk og D-vitamin var væsentlige at vide noget om. Hun fremhævede også proteiner og grøntsager. For få af de første nedbringer muskelstyrken, øger trætheden og svækker immunforsvaret. Og grøntsager forbedrer med deres fibre ens fordøjelse. Hvad der lød særligt opmuntrende for en del af de fremmødte var, at man hellere måtte have lidt for meget på sidebenene end meget for lidt!

Jonna Sylow nøjedes ikke kun med at tale om kostvaner, idet hun fremhævede vigtigheden af at motionere, da dette forhaler den aldersmæssige forandring af kroppen og forbedrer immunforsvaret. Modsat konstaterede hun, at dovenskab ligesom eksempelvis saftevand og alkohol hæmmer appetitten.

Det er velkendt, at Københavns Kommune gør en del for sine ældre medborgere. Og herfra skal der lyde en tak til kommunen for at have finansieret Jonna Sylows foredrag, som var både fornøjeligt og lærerigt. Aldrig har vi danskere vel vidst så meget om sund kost som i dag – og for manges vedkommende levet i modstrid dermed. Derfor er det vigtigt med en reminder i ny og næ – ikke mindst når den serveres så sympatisk, som Jonna Sylow gjorde det. Det gav på kort sigt appetit på kaffen & lagkagen og på langt sigt på livet i almindelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top