Læsefest for børn på bibliotekerne
Læsefest-for-børn.jpg

Københavns Hovedbibliotek.

Der er manage læseoplevelser i vente for børn og voksne på bibliotekerne i Tingbjerg, Brønshøj og Husum. Foto: Pressefoto.
Tre af bydelens biblioteker er med i en stor københavnsk festival for læselystne børn

I marts vil bibliotekerne i Husum, Brønshøj Tingbjerg være med blandt de 21 københavnske folkebiblioteker, der i løbet af ni dage vil stå for 170 arrangementer, der skal få børn lyst til at læse mere og få større interesse for litteratur – samtidig med at de har det sjovt. Litteraturfestivalen hedder “Vi elsker bøger” og foregår fra den 16.-24. marts.

Arrangementerne henvender sig til børn i alderen 2 til 12 år, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle samt børnenes forældre og/eller bedsteforældre samt pædagoger. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker.

Børns læselyst og -begejstring er omdrejningspunktet, når børn og deres voksne inviteres indenfor i bøgernes forunderlige verden.

En række af landets største børnebogsforfattere som Lene Kaaberbøl, Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen, Kenneth Bøgh Andersen, Jan Kjær og Adam O. samt engelske Jennifer Bell vil læse op fra og fortælle om deres værker, og det vil være muligt at gå på opdagelse i et væld af workshops, teaterforestillinger og filmvisninger, alle samlet under overskriften ’Fantastiske fortællinger’.

Desuden har Vi elsker bøger en programdel særligt rettet mod pædagoger, lærere og andre fagpersoner, der arbejder med børns læsning, børnelitteratur og børns sproglige udvikling. Med et hav af forfattermøder, booktalks og teaterforestillinger henvendt specifikt til daginstitutioner og skoleklasser er der rig mulighed for at finde inspiration til at arbejde med børns sproglige udvikling, læselyst og -vaner samt begejstringen for bøgernes verden.

Festivalprogrammet i lokalområdet:
• Husum Bibliotek d. 20/3-19 kl. 10-11:20: Nomernes eventyrlige verden. Børnebogs forfatter & tegner Jan Kjær underholder børnehavebørn i det fantasifulde Nomer-univers. Kom og oplev, hvordan de små helte, Nomerne, blev til og hvilke sjove og underfundige eventyr de kommer ud på. Arrangementet er for daginstitutioner – for børn i alderen 3 til 6 år.

• Brønshøj Bibliotek d. 21/3-19 kl. 16:30-17: Fødselsdagsfest for 5-årige: Alle børn der bliver 5 år i 2019 er inviteret! Kom til en hyggelig eftermiddag, hvor vi skal stave med kroppen sammen med dansere fra Dansekapellet. Der vil også være fødselsdagskage og en gave til hvert barn. Gratis, men da der er begrænset plads er tilmelding nødvendig på brharrangement@kff.kk.dk.

• Tingbjerg Bibliotek/Kulturhus d. 23/3-19 kl. 11-12: Kim Fupz Aakeson – Kim Fupz Aakeson fortæller til store og små. Det fantastiske i hverdagen findes i Fupz’ serie om drengen Vitello, der bor ved Ringvejen med den lidt fraværende – men kærlige – mor. Vitello har 3 gode venner; Tvillingerne Hasse eller/og Max samt Møgungen William – og en klam kæreste Kamma. Serien har det hele: det moderne barns verden, der med humor revser de voksne og taler børns sprog. Det er socialrealisme i øjenhøjde, krydret med barnets fantasi, der brager igennem hverdagen til stor morskab. Aldersgruppe: indskoling/ 1.-2. klasse / 6-8 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top