Indbrudstyve slipper for nemt og for billigt
Det har udgjort et stadigt stigende problem for de mange danskere, der er berørt af indbrud, at disse ofte slet ikke reelt efterforskes og derfor heller ikke opklares.

Af Peter Skaarup, MF. Gruppeformand for Dansk Folkeparti og valgt i Brønshøj-kredsen

Det har udgjort et stadigt stigende problem for de mange danskere, der er berørt af indbrud, at disse ofte slet ikke reelt efterforskes og derfor heller ikke opklares. Det er der ingen gode undskyldninger for, men det er oplagt, at med EUs grænseløshed er problemet forværret. Heldigvis har vi i DF fået etableret grænsekontrol samt fået bedre styr på indvandringen fra Mellemøsten. Men der mangler stadig en del.

Det går mig derfor oprigtigt på, når jeg læser, at et så sympatisk foretagende som Danmissions genbrugsbutik i Husum, må droppe kontanterne pga fire indbrud på relativ kort tid. Enhver kan regne ud, at man næppe bliver rig på af at bryde ind i en genbrugsbutik. Til gengæld ødelægger man de frivilliges gejst og stjæler reelt fra de mest trængende mennesker. Det er ikke blot nedrigt; det er decideret frastødende.

Defor håber jeg også på støtte til DFs linje om at ansætte langt flere politibetjente og sende dem ud på gader og stræder i aktiv tjeneste. Endvidere er der brug for langt hårdere straffe for indbrud, der i dag ofte straffes mere symbolsk end hårdt. Problemet er nemlig, at indbrudstyvene ødelægger rigtig meget for andre uden den store risiko. Det er dybt uacceptabelt og ødelæggende for et samfunds tryghed og sammenhængskraft.

Jeg vil dog slutte af med at rose de frivillige i Danmission, der ikke lader sig slå ud, men som i stedet har indført den kontantløse genbrugsbutik.
De frivillige tilhører hverdagens helte og de fortjener stor tak for deres indsats trods svære odds!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top