Fanget i Brønshøj Skole byggeriet
Alle beboere på Brønshøjgårdvej, Elmelundevej, Liselundvej, og Nordfeldvej har i 4-5 år været generet alle hverdage fra kl. 6/7 om morgen til kl. 5/6 om eftermiddagen.

Af Jan Muller, Brønshøjgårdvej 17

Alle beboere på Brønshøjgårdvej, Elmelundevej, Liselundvej, og Nordfeldvej har i 4-5 år været generet alle hverdage fra kl. 6/7 om morgen til kl. 5/6 om eftermiddagen. Generet af larm fra maskiner, flaprende presenninger, støv igennem vinduerne, spærrede, mudrede og ødelagte veje og fortove.

På byggeriets hjemmeside, beskrives området således; Centralt i Brønshøj ligger Brønshøj Skole placeret i et markant og historisk byggeri i nær tilknytning til en generøs grønning. Dette område er med sin grønne karakter og røde teglstensbyggerier karakteristisk for Brønshøj, men ved sin skala og størrelse et særegent åndehul.

Resultatet; 4 rustne bygninger, 10 kæmpestore metal cykelstativer, nyt skur, to meget små legebaner, en lille græsplæne, 19 ny parkeringspladser ved Brønshøjgårdvej, bestående af løst grus som vil medføre støv- og støjgener samt meget mere hverdagstrafik.

Et vigtigt spørgsmål er, vil Københavns Kommune nu og fremover gennemrenovere de nævnte veje og fortove, som igennem 4-5 år har lidt meget under tung arbejdstrafik. Jeg er bekymret for skjulte skader under overfladen, som kan vise sig i de kommende år, samtidig med den ekstra trafik pga. de ny parkeringspladser. Specielt i betragtning af at disse veje er private fællesveje, hvor beboere skal betale for vedligeholdelsen.

Politikerne har i forbindelse med valgkampe haft overskrifter som; ”Her bor vi” og ”Alt det vi har sammen”.

Undskyld Frank Jensen m.fl. jeg kan ikke mærket nogle af jeres flotte overskrifter, tværtimod har der været manglende dialog med skolens naboer før og under byggeprojektet.

1 kommentar om “Fanget i Brønshøj Skole byggeriet”

 1. Brian Lundberg siger:

  Hej
  Fint skriv af Jan Muller som vi er fuldstændige enige omkring.
  Bor selv Brønshøjgårdvej 25 og har forsøgt at holde en dialog med Kommunen ang. skader på omkring liggende veje m.v.

  Senest har vi skrevet nedenstående skriv til kommunen men ej fået svar endnu, end ikke en bekræftelse på modtagelse?

  “Som nabo og Andelsboligforenning til Brønshøj Skole kan vi nu endelig se at den store renovering og udbygning af Brønshøj skole siden 2014-15 nærmer sig sin afslutning.
  Som det ligeledes fremgår af nedenstående tidligere korrespondance har vi forsøgt at være i en løbende dialog med Skolen/ Kommunen mht. byggeriets stade og efterfølgende genopretning af omkringliggende veje, kantstene og fortove mv.

  I den forbindelse har vi ligeledes bedt om at deltage i en form for vejsyn for sikring af fælles opfattelse af genopretningen og omfanget.
  Vi kontakter jer derfor igen, (skole/ kommune) for at minde om, at vi ønsker at deltage.

  Nu ser vi imellem tiden at den nye indretning af skolen og dennes tilkørsels forhold har ændret sig ved at der både bliver lavet indkørsel og P-plads arealer fra Brønshøjgårdvej af.
  Der har i store dele af ombygningen været aflevering og afhentning af skoleelever fra Brønshøjgårdvej med store trafikale udfordringer.

  Derfor fremlægges der krav om ændring af vejens status:
  Brønshøjgårdvej skal ikke kun genoprettes, men den skal også føres tilbage til kommunal vej, da skolen med den nye ombygning nu også har fået lavet hovedindgang for tilkørsel til parkerings arealer, samt aflevering og afhentning ,m.v.
  Brønshøjgårdvej er dermed ændret væsentligt. Fra en privat fællesvej til en offentlig vej og dermed en stor ændring af status, hvorfor den bør optages som kommunevej, jfr. § 15 I LOV OM OFFENTLIGE VEJE M.V.
  Vi imødeser en bekræftelse herpå snarest muligt og gerne inden 14 .dage

  Med Venlig Hilsen
  Andelboligforenningen Brønshøjgårdvej 25-33
  Bestyrelsen
  ved formand Brian Lundberg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top