EM-stjerner til Tingbjerg
Københavns Kommune stiller Tingbjerg og Valby Idrætsparker til rådighed, når fodboldfeberen rammer under EM i 2020

I 2020 markeres 60 årsjubilæet for den første EM-slutrunde. Som led i fejringen har UEFA besluttet at fordele værtskabet på 12 europæiske byer, heriblandt København. Hovedstaden lægger græs til afviklingen af fire EM-kampe, og derudover skal to af byens idrætsanlæg danne ramme for træningsfaciliteter for de europæiske spillere.
Københavns Kommune har netop underskrevet en aftale med UEFA, der stiller Tingbjerg og Valby Idrætsparker til rådighed som henholdsvis Transfer Training Centre og Team Base Camp.
– Som vært for EURO2020 ser vi frem til at byde nogle af verdens bedste fodboldspillere velkommen til København. Med Tingbjerg og Valby Idrætsparker får spillerne gode træningsfaciliteter, så de kan være helt klar til de vigtige kampe – som tusindvis af tilrejsende fodboldfans og københavnere glæder sig til at overvære, siger overborgmester Frank Jensen (S).

FAKTA
• Tingbjerg Idrætspark er Transfer Training Centre. Det betyder, at hold, der skal spille kamp i Parken, kan benytte faciliteterne i Tingbjerg til træning forud for EM-kampen. Der er dermed flere af de europæiske hold, der kommer til at benytte Tingbjergs faciliteter under turneringen.

• I 2020 markerer UEFA 60-året for den første EM-slutrunde ved at fordele værtskabet på 12 forskellige byer i hele Europa. Dermed kommer fodbolden tætter på fansene, og med 24 spillende europæiske tophold venter der noget af den bedste fodbold på stadion og tv.

• For første gang nogensinde er Danmark blevet valgt som et af værtslandene ved en EM-slutrunde. København skal derfor være vært for fire kampe i perioden 13. til 29. juni 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top