Spændende aften i Folketinget
Christiansborg-08-05-19.jpg
Der var absolut ingen tvivl om, Pia Olsen Dyhr brænder for at fortælle om sit arbejde på Christiansborg. Foto: Kaj Bonne
Der var stort fremmøde af både gamle og unge, da Brønshøj-Husum Avis i sidste uge inviterede til rundvisning på Christiansborg - dirigeret af SF´s formand og brønshøjborger Pia Olsen Dyhr

Pia Olsen Dyhr bød velkommen og ledte hele gruppen op af de mange trapper til den lange vandrehal, hvor Landstinget var det første, der blev inspiceret. Hernæst fortalte Pia Olsen Dyhr anekdoter om de forskellige statsministre, som også er portrætteret i vandrehallen.

Ikke mindst fortalte hun om, hvor meget Poul Nyrup Rasmussen havde betydet for hende og hvor stor en respekt, hun har for ham. Også Helle Thorning Schmidt, Poul Schlütter og Anker Jørgensen fik pæne ord med på vejen. Derefter blev montren med landsets riges grundlov af 1849 studeret.

-Det var en stor dag, da jeg som en arbejderpige fra Albertslund skulle skrive under på, at jeg ville overholde landets grundlove, fastslog Pia Olsen Dyhr inden turen gik videre til værelset hvor alle folketingets formænd var portrætteret. Her kunne hun blandt andet fortælle, at hun var stor fan af Christian Mejdahl og hans måde at være formand på. Men at der også var folk, som ønskede, Erik Ninn Hansens portræt fjernet grundet Tamilsagen. Men han hænger der stadigvæk.

Mange havde nok håbet, at de kunne få en tur i den ikoniske elevator, men det blev kun til et nærstudie inden turen gik op i Folketinget. Her fortalte Pia Olsen Dyhr blandt andet om hvordan en uge i hendes arbejdsliv som politiker så ud.

Som sidste del af rundvisningen inviterede Pia Olsen Dyhr ned i en af udvalgslokalerne, hvor der blev serveret lidt forfriskninger og hvor der var mulighed for at spørge ind og tale lidt politik.

Se flere af Kaj Bonnes fotos på

Selvom demokratiet også er en spændende størrelse for et helt ungt menneske, så kan man godt blive træt. Foto. Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top