Rockus Choir vil styrke danskernes helbred og humør
DSC_15071.jpg
Hos Rune Ytting Helldén og Lise Kagenow er der ingen tvivl. Alle mennesker kan nemlig synge, når de får lidt øvelse! Foto: Privat
Så snart nytårsraketterne er fyret af, er Rockus Choir i Brønshøj klar til en ny sæson.

Korleder Rune Ytting Helldén glæder sig til at høre både nye og gamle medlemmer løfte sangstemmerne i januar

Rockus Choir er åbent for alle sangglade mennesker, både øvede sangtalenter og nybegyndere.

Mens kormedlemmerne venter på at byde 2019 velkommen med sang, kan de se tilbage på et år med store musikoplevelser, fortæller initiativtager Lise Kagenow:

”Ja, Rockus Choir rykkede virkelig i 2018. Vi holdt en stor koncert, hvor koret sang sammen med medlemmer fra vores andre Rockus kor i København, og der var en åben workshop i Kulturhuset Pilegården for alle, der ville kigge forbi og synge med. Det er da fantastisk at få nogle mennesker til at synge, som kun plejer at synge under bruseren. Og i efteråret etablerede vi det første Rockus Choir arbejdsplads-kor på Kombit A/S,” siger hun.

Fællessang styrker helbred og humør
Lise har mange års erfaring fra sundhedsvæsenet, og for hende er Rockus Choir en gammel drøm båret af sundhedsfaglig viden om, at sang styrker både humør og helbred.
-Forskningen siger, at fællessang gør os glade – og vi kan tydeligt se den der glæde, når korene øver! Men forskerne kan faktisk også måle, hvordan stressniveauet og blodtrykket falder, mens fællesskabsfølelsen vokser hos et kor, der øver, siger Lise Kagenow. Hun påpeger, at rigtig mange danskere døjer med stress i varierende grad hvert år, og det er dyrt for virksomhederne. Korsang kan være en af løsningerne, mener hun:

”Regelmæssig korsang forebygger stress, og derfor er det oplagt for personaleforeningerne at tilbyde korsang som fritidstilbud på arbejdspladserne. Så vi er glade for det kor, vi har fået op at stå på Kombit. Og når et kor på arbejdspladsen kan øve i løbet af dagen eller lige efter fyraften, så er det jo også nemmere for småbørnsforældrene at være med, før de smutter hjem til pligterne.”

Erfarne sangere smitter begynderne med selvtillid
Måske skulle man tro, at det var svært at træne nye og øvede sangere i samme kor. Men det er faktisk en fordel, at koret er så blandet, mener korets leder, Rune Ytting Helldén, der er cand.mag. i musikvidenskab.

-Man opmuntrer jo hinanden. De nye er selvfølgelig tit lidt forsigtige i starten, men det går hurtigt over, når de hører de andre synge af fuld hals, siger han.
Korlederen lægger da heller ikke skjul på, at han har store musikalske ambitioner for Rockus Choir. ”Hver sæson har vi nye numre på programmet, og vi skal også holde flere koncerter. Det er selvfølgelig frivilligt, om medlemmerne vil deltage, men de fleste bliver hurtigt glade for at stå på scenen, for det giver masser af selvtillid,” forklarer Rune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top