Også bierne smides ud
COLOURBOX4250569.jpg
Foto: Colourbox
Det er ikke kun de frivillige (og ulønnede) i Rytterskolens Havelaug og Utterslev Mose Naturplejelaug, der har fået besked fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København om, at de ikke længere er ønskede, når det drejer sig om pleje og vedligeholdelse til glæde og gavn for dyr, planter og borgerne.

Det er ikke kun de frivillige (og ulønnede) i Rytterskolens Havelaug og Utterslev Mose Naturplejelaug, der har fået besked fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København om, at de ikke længere er ønskede, når det drejer sig om pleje og vedligeholdelse til glæde og gavn for dyr, planter og borgerne.

Nu har også Utterslev Bilaug fået brev om, at de skal indstille deres aktiviteter på Brønshøj Kirkegård – en kirkegård der ikke længere anvendes til begravelser.

– Vi er meget skuffede over beslutningen, og havde håbet at kunne udvide, idet vi har 2 medlemmer på venteliste til et stade på kirkegården og andre har været interesseret, siger Anders Pedersen fra bilauget.

– Vi har nu bedt om at få lov til at vente med at flytte bierne til den 1. maj. Der er tale om levende insekter, som er i vinterhi indtil starten af april, og hvis vi tvinges til at flytte dem inden, vil bierne ikke kunne overleve, tilføjer Anders Pedersen, og oplyser, at Utterslev Bilaug er interesseret i at betale leje for arealet, hvis de alligevel kan få lov til at blive på kirkegården.

Bier er sociale insekter, der lever i familier med en effektiv social struktur. Samfundet styres af en ”dronning”, som dels er den eneste bi i hele boet, der forsyner familien med afkom og dels styrer familien ved hjælp af feromoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top