Københavns Kommune vil gøre det lettere at åbne lægepraksis
Lægehuset.jpg
Foto: Colourbox
Ingen praktiserende læger i København har i dag åbent for tilgang af nye borgere

Sundheds- og Omsorgsudvalget på Københavns Rådhus godkendt en ny strategi, som skal gøre det lettere at åbne almen praksis med flere læger under samme tag, og dermed få flere læger til byen.

Københavns Kommune har svært ved at tiltrække alment praktiserende læger, som vil oprette en praksis. En undersøgelse blandt yngre læger viser, at kun 2 % af dem ønsker solopraksis, mens størstedelen ønsker praksis, hvor der er flere læger under samme tag.

Derfor ønsker Sundheds- og Omsorgsudvalget med den nye strategi fremover, at etablering af flermandspraksis bliver tænkt ind fra starten, når man byplanlægger. Det kan være ved bebyggelse af almene boliger, plejehjem og ved udvikling af nye byområder. På den måde kan flere læger få opfyldt deres ønske om flerlægepraksis, og det vil betyde flere læger til københavnerne. Samtidig får lægerne mulighed for at ansætte mere praksispersonale, som kan aflaste lægerne.

Med udgangspunkt i den nye strategi vil Sundheds- og Omsorgsforvaltningen søge midler fra regeringspuljen på 600 mio. kroner, hvor 150 mio. kr. er øremærket til at afhjælpe hovedstadsområdets udfordringer med at skabe de fornødne rammer, der kan motivere de praktiserende læger til at slå sig ned i en moderne flerlægepraksis.

FAKTA
• I København er der i alt 332 læger fordelt på 211 lægepraksisser.
• Ingen lægepraksis har åbent for patienttilgang.
• Regeringen har i udspillet ”En læge tæt på dig – en plan for fremtidens almen praksis” fra 2018 afsat 600 mio. kroner til at sikre, at der er praktiserende læger nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top