Jeg er forkæmper for den skrevne bog
THOMAS-NIELSEN.jpg
Tingbjerg er en lille landsby og det er dejligt at blive genkendt, når man går på gaden, fortæller Thomas Nielsen, der forleden kunne fejre sit jubilæum i Kulturhuset sal. Foto: DB
Bibliotekar på Tingbjerg Bibliotek, Thomas Nielsen, kunne forleden fejre 25 års jubilæum

For Thomas Nielsen har de 25 år som bibliotekar i Københavns Kommune, hvoraf de 20 år har været på Tingbjerg Bibliotek, været en spændende rejse, hvor han hele tiden har skullet tilpasse sig forholdende i bibliotekets udvikling.

-Efter vi er flyttet, blevet kulturhus og skolebibliotek, har vi fået mange flere muligheder for at lave spændende aktiviteter. Der sker noget nyt hele tiden, fortæller Thomas Nielsen begejstret.

Selvom han nu kan fejre sit 25 år jubilæum er han stadigvæk glad for sit job – også selv om jobbet har ændret sig meget gennem årene.

-Der er sket rigtig meget. Fra at biblioteket var et stille sted, hvor folk læste bøger og talte om bøger, er det i dag blevet et sted, hvor der er kommet flere medier ind. Da vi lå på Ruten var vi et børnebibliotek og et voksenbibliotek. Jeg blev spurgt til børnebøger og havde min store faglighed på det felt, fortæller Thomas, der husker da man for 20 år siden begyndte at låne musik og DVDér ud, og også skulle tilegne sig ny viden om det.

Men musikken stoppede for to år siden og DVDérne er på samme vej. I stedet er der kommet e-bøger og lydbøger, som er blevet meget populære. Thomas oplever også, at han har fået meget at lave med IT, da der er mange, der spørger om hjælp til at skrive både personlige breve og til kommunen.

-Børn hører i dag musik på Spotify og ser film på Netflix. Som bibliotekar var det meget overskueligt den gang, men det er en super spændende udvikling. Selv er jeg stadigvæk forkæmper for den skrevne bog, fortæller Thomas, der gør meget ud af at kunne hjælpe især de unge med at finde læselysten.

-Det er vigtigt at spørge ind til de unges interesser, så de får gode oplevelser, når de læser. Da jeg startede herude i Tingbjerg, brugte jeg to timer hver dag på at skælde ud på ungerne. Det var uholdbart, så jeg tænkte, at hvis jeg i stedet brugte tid på at få en god relation til dem gennem eksempelvis at spille skak eller gå ned og se på fodbold i Brønshøj IF, så ville jeg ad den vej lære dem at bruge biblioteket og opføre sig ordentlig og dermed fik de også respekten for mig. Det må man sige er lykkedes, fortæller Thomas og tilføjer:

”Biblioteket er et godt sted at komme. Det er et fristed. Vi skal kunne lidt af hvert – også når der kommer folk, der skal lære at bruge en mail, eller have lidt hjælp til at skrive. Når man er her, skal man være god til det hele, men vi gør også meget for at beholde fagligheden.”

Et par faglige spørgsmål til Thomas:
Min favorit børnebog: Gummi Tarzan
Min egen yndlingsbog: Terroristen af Maj Sjöwall og Per Wahlöö. Jeg er meget glad for de nordiske krimier og. Af danske bøger er jeg meget glad for Blekingegadebanden af Peter Øvig Knudsen
Populære børnebøger på Tingbjerg Bibliotek: Bøger af Kim Fupz Aakeson er i høj kurs og så er det meget fantazy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top