Grønne ildsjæle skal ikke sendes hjem
Flere grønne initiativer har fået den opfattelse, at de skal lukkes ned.

Af Laura Rosenvinge, borgerrepræsentant (S)

Flere grønne initiativer har fået den opfattelse, at de skal lukkes ned. Det er langt fra hvad der nødvendigvis er virkeligheden.

Teknik- og Miljøudvalget har i årets budget skulle lave nogle besparelser. Det har desværre resulteret i opsigelsen af en frivilligkoordinator, som var ansvarlig for 39 grønne initiativer. Men det betyder ikke, at de 39 initiativer lægges i graven.

Det er forvaltningen der har besluttet, at de grønne initiativer fik beskeden om at de skulle lukke og slukke.

Politikerne havde fået at vide, at det ikke ville have betydning for de nuværende projekters eksistens at spare koordinatoren væk. Hvorfor skulle de også det? Flere foreninger har fortalt, at de meget sjældent talte med koordinatoren. Før 2012 havde man slet ikke nogen. Havde man ingen frivillige projekter før det?

Borgmesteren, Ninna Hedeager, har nemlig i Brønshøj-Husum Avis og i mange andre medier givet budgetpartierne skylden for, at de grønne initiativer skulle lukke. Men sagen er den, at det er hendes forvaltning, som har taget den beslutning, og derfor bør hun trække sine usande påstande tilbage. Hun bør trække i arbejdstøjet og sørge for at de frivillige projekter får beskeden om, at de selvfølgelig ikke behøver at lukke, bare fordi der ikke er en koordinator mere.

Selvfølgelig lukker vi ikke gode, grønne, frivillige initiativer. Det ville være helt sort. Borgmesteren bør kigge ind ad, når det er hendes forvaltning, der vil lukke initiativerne. Det er hendes ansvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top