Det nye og det gamle skal følges ad i Brønshøj-Husum
bro_20171211_br_frank_jensen_2550-edit_fuld_format_0.jpg

Frank Jensen, Socialdemokratiet, overborgmester, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune.

Foto: Presse
Brønshøj-Husum og resten af København er inde i en rivende udvikling.

Af overborgmester Frank Jensen (S)

Brønshøj-Husum og resten af København er inde i en rivende udvikling. Det blev 2018 et fantastisk billede på, og mine visioner for et grønt København med ren luft og boliger til alle, tager jeg med ind i det nye år.

Hvert år bliver vi godt 10.000 nye københavnere. Det er en mærkesag for mig, at udbygningen af byen kommer til at ske i respekt for det særegne og klassiske København. Vi skal sikre, at det gamle får plads i det nye.

I 2018 kom skolebørnene Uma, Arn, Morris og Alvilja forbi mit kontor og overrakte en flot model over de drømme og visioner, de har til det område, hvor de bor. Besøget var en flot afslutning på efterårets levende debat om, hvordan vi udvikler København frem mod 2030.

Under overskriften #københavnersnak har vi debatteret, hvordan vi håndterer den udvikling, vi som storby står overfor. Resultatet er blevet til mere end 5.000 input og forslag til fremtidens København. Tusind tak for hvert eneste bidrag! De mange indspark vil indgå i arbejdet med den endelige plan for Københavns udvikling, som vi skal vedtage i slutningen af 2019.

Et historisk, stort udviklingskridt tog vi allerede i 2018 med en bred politisk aftale om en ny københavnsk bydel – Lynetteholmen – som skal anlægges mellem Refshaleøen og Nordhavn. Den vil på sigt give plads til godt 35.000 københavnere og være med til at tage presset på Københavns eksisterende bydele.

I Tingbjerg fik vi i 2018 indviet det nye, flotte kulturhus, og til næste år fortsætter vi den store og positive udvikling, som boligområdet er inde i. Omdannelsen af Lille Torv med nye dagligvarebutikker, nyt beboerlokale og Tingbjergs første private boliger er i fuld gang.

I alt har vi planer om mindst 1.000 nye private boliger rundt i Tingbjerg. Det skal udgøre grundstammen i at få genrejst hele området, for i København er vi enige om, at vi ikke river gode, almene boliger ned for at leve op til regeringens krav om 40 procent almene familieboliger i byens udsatte byområder. I stedet ’blander’ vi alment og privat byggeri eller ommærker til almene ungdoms- og ældreboliger, der er til at betale.

I Brønshøj-Husum har vi i 2019 sikret midler til at fortsætte det lokale og populære mødested, EnergiCenter Voldparken, med både byhave og økologisk folkekøkken. Det er jeg glad for. Samtidig skal vi i de kommende år arbejde videre med muligheden for en letbane til Brønshøj og Tingbjerg. Det vil binde Brønshøj-Husum endnu bedre sammen med resten af byen og løfte Københavns samlede kollektive trafik.

Rigtig godt nytår til alle i Brønshøj-Husum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top