– Det glæder vi os til i 2019
Mads-2.jpg
Mads Faber Henriksen, leder af Frivilligcenter Brønshøj/Husum ved indgangen til EnergiCenter Voldparken. Foto: ef
Mads Faber Henriksen, leder af Frivilligcenter Brønshøj/Husum, fortæller om nogle af årets aktiviteter i EnergiCenter Voldparken

Selvom Københavns Kommune af mere eller mindre uransaglige grunde har lukket og slukket for det frivillige arbejde, fx når det drejer sig om naturpleje i Utterslev Mose og pasning af haven bag Rytterskolen på Brønshøj Torv, er der stadig et Frivilligcenter i bydelen. Centeret holder til i EnergiCenter Voldparken og her sidder Mads Faber Henriksen som daglig leder.

– Vores Tirsdagscafé fortsætter i 2019 som et samarbejde med frivillige, Frivilligcentret og Det Økologiske Folkekøkken på EnergiCenter Voldparken, og det bliver også i år med blandt andet brætspil, quiz og musikarrangementer. Sangerinden Mathilde Falch åbner tirsdagscaféen den 26. februar, fortæller Mads Faber Henriksen og tilføjer, at sidste års bankospil var en stor succes, som vil blive gentaget i år.

Man kan gå til byhave
– I 2019 starter vi en ny aktivitet i Byhaven ved EnergiCenter Voldparken, hvor børn og forældre kan gå til have sammen, på samme måde som man kan gå til håndbold og spejder i en forening, fortsætter Mads Faber Henriksen.

– Vi får nogle dygtige folk til at undervise os i et 12 ugers forløb fra jord til bord, hvor vi spirer, gror, passer og høster. Og ikke mindst tilbereder vores egne lokalt dyrkede økologiske grønsager med Det Økologiske Folkekøkkens dygtige kokke. Der kommer også bier og høns og kaniner. Vi drømmer om flere dyr og en endnu større have. Det kræver, at vi blandt andet får investeret i et bedre udekøkken, overdækning og flere plantekasser, siger Mads Faber Henriksen.

Flere med i fællesskabet
Udviklingsforeningen som samler foreningerne på EnergiCenter Voldparken vil i samarbejde med Frivilligcentret sætte fokus på forpligtende fællesskaber.
– Vi har været gode til at samle aktiviteter i Voldparken, men vi vil gerne blive bedre til at skabe fællesskab. Etniske minoritetsforeninger står for en tredjedel af aktiviteter på EnergiCenter Voldparken.

Det er en kæmpe ressource, og vi kan mere sammen end hver for sig. Mange foreninger får på EnergiCenter Voldparken deres debut i foreningsdanmark og frivilligcentret vil styrke samarbejdet med foreningerne, så flere får glæde af de muligheder, som ligger i kommunen og også overholde de forpligtelser, som følger med, siger Mads Faber Henriksen.

– EnergiCenter Voldparken er et fantastisk sted, som alle ejer en del af. Nu skal vi til, at flere tager et aktivt ejerskab og del i fællesskabet. Vi vil i 2019 særligt sætte fokus på at skabe flere faste aktiviteter for børn og unge. Vi skal ”komme hinanden mere ved”, som vi sagde i 1970´erne. Her har vi både folkekøkken og de mange gode faciliteter på ECV, som vi kan udnytte endnu bedre, tilføjer han.

Folkekøkkenet fortsætter
Det Økologiske Folkekøkken på EnergiCenter Voldparken er blevet en institution i Brønshøj og kendt langt ud over bydelens grænser. Der kommer mange på besøg, som vil studere det Folkekøkkenet kan med økologisk mad og frivillighed.

– Og når de spørger, hvordan vi gør det, så er svaret ECV magi. Alle gode kræfter bruger deres energi på noget godt. Vi er heldige, at vi har Det Økologiske Folkekøkken i huset. Og vi er utroligt heldige, at vi har så mange dedikerede frivillige og dygtige ansatte, slutter Mads Faber Henriksen.

FAKTA
• EnergiCenter Voldparken er for alle, der vil deltage i aktiviteter indenfor idræt, natur og kultur hos mere end 50 frivillige foreninger. Den nedlagte Voldparken Skole er blevet et dynamisk kraftcenter til gavn for bydelen og hele København.
• EnergiCenter Voldparken drives af to frivillige bestyrelser baseret på driftsaftaler med Københavns Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top