Den blå dame inviterer ind
kabacki2.jpg
Jeg savner ikke stand up. Jeg kunne simpelthen ikke holde til det længere, så synes jeg det her er langt sjovere. Foto: DB
Stand-up komikeren Marianne Kabacki er lige gået på pension. Hun var sproglærer og indvandrerlærer i 35 år, men da hendes skole blev nedlagt, valgte hun at gå på pension for at blive story-teller

Der er masser af hjertevarme, når man træder ind i Marianne Kabackis lejlighed tæt på Islevhusvej og man er ikke i tvivl om, at her bor der en kvinde med alsidige interesser.

På døren til stuen hænger store papirplancher med masser af ord, ideer og indfald. Marianne er i gang med at forberede historier, for selvom hun ikke længere orker at være stand-upper, så elsker hun stadigvæk at fortælle historier, noget som flere af bydelens ældre nyder godt af.

Som noget helt nyt er hun også begyndt at åbne sit hjem for folk, der vil høre hendes historie.

Siden hun er gået på pension sidste år, har hendes største interesse været at fortælle historier for andre.

-Jeg laver invitationer og deler dem ud. Folk er ret chokerede over, at jeg bare tør invitere dem hjem, men hvorfor skulle jeg ikke det, siger Marianne med et grin.

Der er før kommet op til 20 gæster i Mariannes lille lejlighed. Det er både naboer, gamle kolleger og folk, som hun ikke kender.

-Jeg har fået stamgæster. I blandt dem er der også ældre, der deler deres historier.

F.eks er der Mogens, der kan Halfdan Rasmussens samlede digte, men ellers er det mest mig der fortæller, siger Marianne og lægger en masse fotos op på sofabordet.

-Tag et billede, så skal jeg fortælle dig en historie, udbryder Marianne. At Marianne er en dygtig fortæller er der ingen tvivl om, og det er rygtedes i kvarteret. Præsten for Husumvold har blandt andet ringet for at få hende til at komme i kirken og fortælle. Og så læser hun noveller i aktivitetscenteret i Brønshøj og hver tirsdag på Nyboder Plejehjem hver anden torsdag.

-Det kræver faktisk en del forberedelse. For at læse tre noveller, skal jeg mindst have læst 7 for at vælge ud. Det eneste jeg ved, jeg ikke skal finde til de ældre er noget, der minder dem om døden. Men der er også forskel på, hvad folk vi høre i Brønshøj og i Indre by, så det skal jeg også have styr på, fortæller Marianne.

Så hvis du møder damen med det blå hår på Frederikssundsvej, mens hun lufter sin elskede hund, så er hun nok god for en historie. Måske er du endda så heldig, at du bliver inviteret hjem.

Hold øje med Marianne Kabacki på Facebook eller ring til hende på 40291517.

Det vidste du ikke om Marianne
– Hun er uddannet på landbrugsskole og kan køre en mejetærsker.
– Hun har en handels-og kontoruddannelse
– Hun blev gift med en tyrkisk gæstearbejder, som hun mødte mens hun lavede integration. De fik to børn inden, han rejste tilbage til Tyrkiet igen.
– Hun har optrådt med de største danske stand up komikere

Det er ikke kedeligt at blive pensionist. Det er Marianne et lyslevende eksempel på. Foto: DB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top