Brønshøj Frimærkeklub på mærkerne
P1060472.jpg
Et vue over auktionen i Brønshøj Frimærkeklub den 3. januar. Stående ses til venstre auktionarius Leif Lausen og til højre Freddy Hansen. Blandt bandens andre medlemmer ses Steen Harbo med rygmærke! Foto: kv
Til trods for at forbuddet mod affyring af raketter og kanonslag atter var trådt i kraft den 2. januar, skød Brønshøj Frimærkeklub det nye år ind dagen derpå med et sandt festfyrværkeri.

Det skete dog på fredelig vis i form af et farverigt forårsprogram, kaffe & æbleskiver samt to splinternye medlemmer – begge i 50’erne hvormed medlemmernes gennemsnitsalder faldt betydeligt!

Formanden Merete Pedersen bød de op mod tyve fremmødte velkommen og trak lod om to gavekort til klubbens auktioner. Derefter var der almindelig hyggesnak, især om de kommende foredrag i klubben, før man gik over til de to faste afsluttende punkter, quiz om danske mærker ved Ejgil Randløv, mangedobbelt klubmester i udstilling, og auktion med udbud fra klubbens SOS-børneby-albummer og medlemmer.

At samle på frimærker er mere, end de fleste tror. Således samler man ikke kun på mærker fra et bestemt land, men for de fleste filatelisters vedkommende på bestemte historiske perioder og allehånde andre temaer og emner. Ofte samler man på mærker med relation til sit arbejdsliv og/eller sin hobby. Således samler klubbens mest rutinerede udstiller, Kurt Otzen, på mærker med relation til de danske jernbaners historie.

Selv samler jeg på mærker med relation til Danmarkshistorien og USA’s historie frem til år 1900 med fokus på epokens præsidenter. Dertil samler jeg på mærker med skakmotiv, som der er over tusind stykker af. I øvrigt blev jeg medlem af BF for snart tyve år siden, da jeg som journalist på Brønshøj-Husum Avis dækkede nogle foredrag, som fortalte mig, at her fik man ”den gode historie” – fortalt af en nidkær samler og dennes små, taknemmelige mærker.

Der er da heller ikke nogen fusere i BF’s forårsprogram, som byder på følgende foredrag: 17. januar: Manfred Créty: Postruten fra Innsbruck via Tyskland til Mechelen i Belgien i 500 år, 31. januar: Finn Støimann: Den polske mestergravør Slania (manden bag mange danske mærker), 14. februar: Martin Christiansen: Dansk luftpost i 100 år (1918-2018), 28. februar: Johnny Speich (en af dansk filatelis sværvægtere): Kongedømmet ”Lombardiet”, og 14. marts: Finn Johansson: Dansk Vestindien.

Møderne i BF finder sted hver anden torsdag kl. 19.30 – ca. 21.15 i Husum Vænge Centret, Husum Vænge 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top