Brian skød nytåret ind for Aktiv-Center
P1060468.jpg
Som ringe i vandet spredte gammelt venskab sig på gulvet hos Aktiv-Center. Foto: kv
Seniorklubben Aktiv-Center har indført sit helt eget nytårsforsæt – ikke en plan for hvordan man bør gebærde sig i det nye år, men en plan for hvordan man udi al fremtid bør påbegynde et sådant.

Og denne går i al sin enkelhed ud på at indlede sin første sammenkomst med en nytårsfest med Brian Christiansens onemanshow! Brian er simpelthen blevet en institution på seniorklubbens hjemmebane, Kulturhuset Pilegården. Ikke alene serverer han en lang række gode, halvgamle, danske slagere med sin gode stemme og sit solide spil på keyboard – han krydrer også gerne dette musikalske fundament med både tryllekunst og regnekunst.

Da Aktiv-Center således tog hul på forårssæsonen på en solskinsrig torsdag den 3. januar, skete det med utallige hits fra det seneste halvt hundrede år – med Four Jacks, John Mogensen, Kim Larsen og Shubidua som storleverandører til potpourrier. Og det kaldte naturligvis mange af de godt tres festdeltagere ud på dansegulvet, især da han traditionen tro sluttede af med ”Skuld gammel venskab rejn forgo”, Jeppe Aakjærs frie oversættelse (1927) af Robert Burns ”Auld Lang Syne” fra 1788.

Nogen dramatik opstod der dog, da bestyrelsens suppleant Jens Hansen dristede sig til at agerer assistent for tryllekunstner Brian ved at lægge sin hånd ind i en lille guillotine, for få giver som han en hånd med under oprydningen. Det gik da også som frygtet: en hånd røg på gulvet, men puha, Hansens hånd sad stadig godt fast på sin arm – sådan hænder der så meget i den forening.

Apropos førnævnte Jeppe Aakjær, så holder den fremragende komponist og sanger René Schmidt musikalsk foredrag om den folkekære danske digter den 24. januar, og det er bare en af mange godbidder i Aktiv-Centers dragende forårsprogram for 2019. For dette byder også på et morsomt foredrag om den tredje alder, livet som helikopterpilot, livet som kammertjener i kongehuset og Otto Brandenburg – alt sammen ved spændende og medrivende foredragsholdere. Indimellem er der gedigen musikalsk underholdning, mens der altid er lækker mad fra ”underboen”, Mias køkken i Café Pilen.

Ergo er der mange grunde for efterlønnere og pensionister med flere til gratis at anskaffe sig Brønshøj-Husum Aktiv-Centers lilla forårsprogram, som både informerer om, hvordan man bliver medlem, og om hvilke arrangementer der finder sted på hvilke torsdage kl. 11.00 – 14.00 i Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17. Programmet kan fås på Brønshøj Bibliotek og i Pilegården.

”Musik og Gøgl” alias Brian Christiansen. Foto: kv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top