Besparelser tvinger os til valget mellem pest eller kolera
Som en konsekvens af budgetaftalen for 2019, hvor et flertal uden om Enhedslisten prioriterede gratis parkeringspladser og gav store skattelettelser til erhvervslivet ved at gøre behandlingen af byggesager gratis, skal der spares på andre steder inden for teknik- og miljøområdet i København.

Af teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)

Som en konsekvens af budgetaftalen for 2019, hvor et flertal uden om Enhedslisten prioriterede gratis parkeringspladser og gav store skattelettelser til erhvervslivet ved at gøre behandlingen af byggesager gratis, skal der spares på andre steder inden for teknik- og miljøområdet i København.

Det har bl.a. ført til, at vi må lukke ned for 39 grønne frivilligprojekter.

Enhedslisten blev sendt uden for døren, da partierne bag budgetaftalen foretog prioriteringen af forvaltningens forslag til besparelser. Her valgte de andre partier, at spare på bl.a. frivillighedsprojekterne for at undgå besparelser på blandt andet de offentlige toiletter.

Enhedslisten besluttede at stemme for flertallets forslag til besparelser i en erkendelse af, at vi stod over for valget mellem pest eller kolera, da alle projekter er vigtige for mange københavnere. Var vi derimod ikke blevet smidt ud fra forhandlingerne om Københavns Kommunes budget for 2019, havde meget set anderledes ud.

Det er helt tydeligt, at den eneste måde de frivillige projekter og den overordnede situation på teknik- og miljøområdet kan reddes på, er ved at sætte flere penge af til området.

Og det kan budgetpartierne gøre allerede til foråret, hvor de forhandler om en fordeling af de ubrugte midler fra 2018. Forhandlingerne er en lukket fest, som Enhedslisten ikke er inviteret til. Men partierne bag aftalen om kommunens budget for 2019, kan løse udfordringen ved igen at afsætte penge til en frivillighedskoordinator i forvaltningen.

Hvis de altså vil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top