Behandlingstestamente giver større medbestemmelse
Med det nye Behandlingstestamente kan man nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor man skriver, om man ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer

Med det nye Behandlingstestamente kan man nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor man skriver, om man ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer:

• Hvis man ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at man får det bedre eller får lindret sine smerter.

• Hvis man er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at man aldrig vil komme til at kunne tage vare på sig selv fysisk og mentalt.

• Hvis behandlingen kan betyde, at man overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde.

Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende.

Der kan ikke længere oprettes Livstestamenter. Men Livstestamenter oprettet inden årsskiftet vil fortsat være gyldige.

Et Behandlingstestamente kan oprettes på Sundhed.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top