Skoven er fuld af julepynt
Vinter-skov.jpg
En tur i skoven kan være godt for både krop og sjæl. Foto: colourbox
Der er nok at vælge mellem, men det er ikke alt, man må tage

Man må indsamle i begrænset omfang og kun til privat brug. Nødder, bær, svampe, frø, kogler, blomster, urter, grene, kviste, mos og lav må indsamles, kogler dog kun fra skovbunden. Almindeligvis siges, at ”begrænset omgang” betyder, hvad der kan være i en almindelig plasticpose.

I private skove må man kun færdes på veje og stier, og det er derfor kun tilladt at indsamle, hvad man kan nå derfra. Man må ikke tage pyntegrønt fra pyntegrøntbevoksninger, heller ikke grønt der ligger spredt på skovbunden eller i vejsiden. Andre steder kan det være lovligt at samle enkeltgrene op – i begrænset omfang til privat brug – men altså ikke hvis de ligger i en pyntegrøntbevoksning.

Brænde, sanketræ og andre skovede effekter må aldrig tages med hjem uden ejerens tilladelse. Juletræer må aldrig fældes og tages med hjem uden ejerens tilladelse. Der må ikke klippes eller skæres grene af nåletræer uden tilladelse, uanset om det er en privat eller en offentlig skov. Til gengæld må man gerne skære eller klippe kviste af løvtræer, der er over 10 m høje, men kun i de offentlige skove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top