SF: Sundhedsplejersker på skolerne skal hjælpe unge med mistrivsel
Ny rapport fra Region Hovedstaden viser, at et stort antal børn og unge mistrives i København og Storkøbenhavn

Derfor foreslår SF, at sundhedsplejerskerne skal være til stede på ungdomsuddannelser, så de unge nemt selv kan opsøge hjælp og rådgivning. Det er der gode erfaringer med på norske gymnasier, hvor der er ’helsesøstre’ på skolerne.

– Undersøgelsen fra Region Hovedstaden viser, at flere af vores børn og unge mistrives. Det skal vi gøre noget ved, for det kan bremse dem i at komme godt fra start i voksenlivet, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF og valgt til Folketinget i Brønshøj-kredsen. – Unge må ikke føle sig alene med udfordringerne, og det kan sundhedsplejerskerne hjælpe til med, siger hun.

Rapporten viser blandt andet, at der hos 13,2 pct. af de udskolingsundersøgte unge har sundhedsplejersken registreret en bemærkning til den unges trivsel, samt at der hos 15,2 pct. af de unge i udskolingen er registreret en bemærkning fra sundhedsplejersken om mentale helbredsproblemer og en bemærkning til sociale relationer og socialt netværk hos 17,3 pct. af de unge.

– Selvom vi som forældre selvfølgelig ønsker os, at vores børn trygt kommer til os med alt, hvad de har på hjertet, så er fakta jo desværre, at der er tunge ting, de går alt for længe med alene. En sundhedsplejerske på skolen vil gøre det muligt for de unge at tage en ligeværdig og uforpligtende snak med en fagperson, der kan hjælpe dem det næste skridt videre, siger Pia Olsen Dyhr.

Pia Olsen Dyhr. Foto: HansZeuthen

1 kommentar om “SF: Sundhedsplejersker på skolerne skal hjælpe unge med mistrivsel”

  1. Marianne Frederik siger:

    Københavns Kommune er desværre ikke med i undersøgelsen, men det kan de komme fremover.
    Marianne Frederik, Enhedslisten, regionsrådsmedlem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top