Sådan genvinder du kontrollen over din økonomi
BHA.dk-Lead-Supply.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Vi kender alle følelsen af at miste kontrollen helt eller blot delvist over økonomien, og dette kan føre til frustration og stress. Det kan skyldes alt fra uforudsete udgifter på bil, hus eller lignende til økonomiske dyre perioder på året, hvor der skal købes gaver eller investeres i ferie.

Derfor kan det hurtigt blive aktuelt med nedenstående tips om, hvordan du atter kan genvinde kontrollen over din privatøkonomi, så du ikke bruger for mange penge. Listen omhandler tips såsom; spar op, reducer dine faste udgifter, overvej et quicklån fra en online sammenligningstjeneste m.m.

1. Reducer dine faste udgifter

Det er ofte nemmere at reducere sine udgifter end at forøge sine indtægter. Derfor starter vi med et kritisk blik på udgifterne. Har du nogle faste udgifter, som du kan undvære eller måske bare nedgradere? Det handler om, at vi skal frigøre nogle økonomiske midler, så du kan spare op og med disse og genvinde kontrollen over din økonomi. Eksempler på abonnementer/tjenester hvor du muligvis kan spare:

• Streamingtjenester: Viaplay, TV 2 Play, Netflix, HBO Nordic og lignende. Får du brugt disse, og hvis du har flere på en gang, kan du overveje, om du kan undvære en eller flere?
• Tv-pakker og mobilabonnementer: Har du virkelig brug for SÅ mange kanaler eller SÅ meget data? Mange af de “små” tv-pakker og mobilabonnementer kan være rigelig gode for mange danskere.

Når du har skåret i dine udgifter, kan du nu udregne dit rådighedsbeløb.

2. Lav et budget – ingen impulskøb

Du bør udarbejde nogle realistiske budgetter baseret på dit rådighedsbeløb, så du har nogle konkrete tal at leve efter.

Du skal lave et madbudget, da dette ofte er en post, hvor mange danskere kommer til at overforbruge.

En tilbudsjæger kan få stor værdi ud af små budgetter, hvorfor du lige præcis skal være en god tilbudsjæger. Dette er også en måde at undgå at impulskøbe på, hvis du føler, at du får en tilfredsstillende mængde god og interessant mad fra dit madbudget. Det er straks værre, hvis du skal leve af havregryn og vand. Af denne årsag gør du netop klogt i at lave et realistisk budget.

3. Spar penge op

Du ved på dette tidspunkt præcist, hvor mange penge du budgetter med ift. dit rådighedsbeløb. Du kan derfor ligeledes se hvor mange penge, som du kan lægge til side.

Husk at overføre pengene den første bankdag i hver måned så du ikke “kommer” til at bruge af dem. Det er bare nemmere at forbruge af penge, hvis de er nemt tilgængelige.

4. Skab en dialog om din privatøkonomi

Det kan være en super ide at snakke med familie eller venner. Dette kan gøres med henblik på at få gode råd eller tips – de har jo højst sandsynlig også været i økonomiske hårde situationer.

Hvis du ikke er tryg ved dette, kan du også søge “hjælp” hos en professionel rådgiver. Dette kan måske give dig noget mere styr på økonomien og dermed også mere ro.

5. Quicklån kan være en hurtig redning

En løsning på problemet kan være at tage et quicklån. Denne type lån er, som navnet indikerer, “quick”, og du kan hurtigt have pengene på kontoen, hvis din ansøgning godkendes.

Du bør altid bruge en online sammenligningstjeneste for quicklån, så du med større sandsynlighed, finder det rette lån til din økonomi ved at sammenligne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top