Overborgmesteren vil bygge højt og tæt
Frank Jensen & Co på Rådhuset har i disse år en mani med at overbrodere vores by med boliger her & der og allevegne, også på steder der skaber luft til allerede eksisterende boliger.

Af Lars Nørgaard Andersen, Bækkeskovvej, suppl. til Lokaludvalget

Frank Jensen & Co på Rådhuset har i disse år en mani med at overbrodere vores by med boliger her & der og allevegne, også på steder der skaber luft til allerede eksisterende boliger. I sidste nr. af BHA kan man fx læse at der planlægges med 1000(!!) nye boliger i Tingbjerg, som nogle vil mene i forvejen er rimeligt tæt bebygget.

Denne ide kan jo kun realiseres ved at bygge på græsplænerne og andre friområder mellem de eksisterende boligblokke. Mon borgerne i Tingbjerg synes de har for meget plads til boldspil, til at nyde det gode vejr, og lignende, som det er nu…?

Næppe – men har man tænkt sig at spørge dem…? Næppe,heller… I følge artiklen drejer det planlagte nybyggeri sig om ”private” boliger. Mon der er tale om ejerboliger eller ”blot” boliger der ikke administreres af sociale boligselskaber, og som dermed formodes at være attraktive for andre typer borgere end dem der er flest af i Tingbjerg pt….?

Uanset hvad tror jeg det bliver meget op ad bakke at lave om på det lidt blakkede ry Tingbjerg har ude omkring, og med de priser på nybyggeri der er nu til dags, gør det det nok ikke nemmere at nå målet om en mere blandet beboersammensætning. Se bare den såkaldte ”Bjerglandsby” der annonceres med i hvert nummer af BHA. Der har nu i månedsvis stået: ”Mere end 50% er udlejet – …” Hele byggeriet er nemlig lejeboliger, mokket op på en lille grund, uden meget lys og luft – og til horiible priser.

Det virker nogle gange sådan når man taler med såkaldt ansvarlige kommunalpolitikere på Københavns Rådhus, at det er en menneskeret at få en bolig i kommunen, og derfor handler det, koste hvad det vil, om at overbebygge hver en ledig grund i kommunen med nye boliger. Man vil sågar nu have ophævet fredninger for at kunne bygge endnu flere boliger, samtidig med at man søsætter luftkasteller som ”Lynetteholmen”.

Alt genererer mere trafik, mere støj og mere trængsel i en by der i forvejen har rigeligt af samme. Vores bys fremtid sættes overstyr disse år og et stort ansvar herfor ligger på Fran Jensen og consorters skuldre.

De bedste Jule-og Nytårshilsner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top