Kæresten lokkede mig til Brønshøj
line-maria-lång.jpg

Selvom litteraturen er hendes levevej, så vil hun hellere undvære litteraturen end musikken. -Musikken påvirker mig lige med det samme, og den følelse vil jeg ikke være foruden, forsikrer Line-Maria Lång. Foto: DB

Selvom litteraturen er hendes levevej, så vil hun hellere undvære litteraturen end musikken. -Musikken påvirker mig lige med det samme, og den følelse vil jeg ikke være foruden, forsikrer Line-Maria Lång. Foto: DB
Hun elsker ord, og der har aldrig været tvivl om at Line-Maria Lång skulle være forfatter. Nu er hun aktuel med sin 3. roman ”Blå Tiger”, som er skrevet hjemme i lejligheden i Brønshøj

Hun er svær at få øjnene væk fra. Med sit bølgende røde hår og intense blik ved man med et, at der ikke findes flere af hendes slags. Forfatteren Line Maria Lång er forfatter helt ind i cellerne. Hun er kærester med forfatteren Jonas Bengtsson og det var også ham, der lokkede Frederiksberg-pigen ud til forstaden tæt på Utterslev Mose, Brønshøj Bistro og Vino Vibbe, tre steder hun sætter meget pris på at komme.

-Jonas og jeg har en dejlig stor lejlighed og arbejder begge to hjemme. Jeg føler, jeg er privilegeret, at jeg har en kæreste, der forstår mig og min proces. Han læser altid med og giver mig altid god feed back på mit arbejde. Der er ingen konkurrence mellem os. Jeg er lige så glad for hans succes som min egen, og vi beundre hinandens måde at gribe tingene an på, fortæller 36-årige Line-Maria Lång.
Forfatterparret skriver begge to litterær fiktion, men der er stor forskel på, hvordan de arbejder.

-Jonas er mastermind, med mindmaps og jeg er mere excentrisk med udklip af alt fra vinger til sætninger på min opslagstavle. Jeg har ikke en historie i hovedet. Jeg starter med karakterer og et tema, der interesserer mig. Jeg er nok selv meget sart og indlevende, og synes det er spændende at lave karakterer, der ikke ligner mig selv, fortæller hun.

Line-Maria Lång kommer fra en intellektuel og kunstnerisk svensk familie. Der er flere forfattere i hendes familie, så det var helt naturligt for hende at gå samme vej.

-Jeg har aldrig villet være andet end forfatter. På et tidspunkt tog jeg en test om, hvad jeg skulle være og resultatet var, at jeg egnede mig bedst til at være langturschauffør. Det var ret skuffende, indrømmer hun med et grin.

Forventningspres
Fra hun var bare 14 år gik hun rundt i byen med en blyant i håret og sad i Landbohøjskolens Have og skrev og hun var så sulten for at få lov til at skrive fuldtids, at hun ikke kunne blive hurtig nok færdig med skolen. Men det var først, da hun kom på Borup Højskole, at hun mødte den store opbakning til skriveriet.

-Jeg følte, også der lå et forventningspres fra min farfar side. Heldigvis nåede han at opleve mig debutere i 2009 med ”Rottekonge”, tilføjer Line-Maria Lång, der for kort tid siden også blev færdig på forfatterskolen for børne- og ungdomslitteratur.

-Der er ingen sætninger i mine bøger, der er tilfældige. Egentlig er min naturlige form at skrive noveller, så det er stort for mig, at jeg har skrevet en bog på knap 300 sider. Jeg tror, Blå Tiger er det bedste, jeg nogensinde har skrevet. Det giver mig en ro, at jeg har lavet det, jeg ville lave. Den har også taget mig godt tre år at skrive. Men jeg kunne helt sikkert også tænke mig at skrive til børn, gerne noget Science Fiction, siger Line-Maria Lång.

Blå Tiger
Handling: Timian er opvokset i et kollektiv i Sverige, hvor alle elskede hende. Hun følte sig helt speciel, men en dag begik hun en fejl, hun lod sig rive med og alle mente, at det var utilgiveligt. Da familien flytter beslutter hun sig for at opstille regler for sin adfærd, så hun aldrig igen kommer til at træde ved siden af.
Timian har en kæreste. Nikolaj er Timians første kæreste. Når man er enogtyve er det lidt mærkeligt ikke at have haft en kæreste. De har set hinanden hver torsdag i to en halv måned, det er godt at have dage, hvor man gør noget bestemt. I sin datingprofil skrev Nikolaj, at han var nede på jorden, det synes de fleste mennesker er en god ting. Og Nikolaj er nede på jorden, helt nede, som en hemule på knæ der ser på planter.
Blå Tiger er udkommet på Rosinante.
Line-Maria Lång skrev sin debutbog ”Rottekongen” i 2009
Artiskokhjerte i 2014 og
Blå Tiger i 2018

Den 24. januar kl 18-20 kan man på Vino Vibbe opleve Line-Maria Lång sammen med den ældre forfatter Ragnhild Holm. Undertitlen på arrangementet er to kvindelige forfattere fra lokalmiljøet.

Selvom litteraturen er hendes levevej, så vil hun hellere undvære litteraturen end musikken.
-Musikken påvirker mig lige med det samme, og den følelse vil jeg ikke være foruden, forsikrer Line-Maria Lång. Foto: DB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top