Gør hus og have klar til vinterhalvåret
BHA.dk-Monni.dk-nemme-laan.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Kalenderen siger december, temperaturen falder og vinterens kolde vinde banker på døren. Vinterhalvåret byder på lave temperaturer og store mængder nedbør i form af regn og slud.

Er dit hus ikke tilstrækkeligt vedligeholdt og forberedt på det omskiftelige vintervejr, kan sne og frost betyde, at facade og fundament i huset kan tage skade, hvilket kan være en dyr affære at få rettet op på.

Det er samtidig en god idé at få tjekket op på selv de små ting, som at få renset tagrender, nedløbsrør og udendørs brønde for at sikre, at det overskydende vand har fri adgang til kloakken frem for at risikere, at det siver ind i husets fundament. Desuden bør der tjekkes op på mere tidskrævende reparationer som revner i eller ødelagte mursten. Hvis mursten og pudsede vægge er i stykker, kan der hen over vinteren sive vand og fugt ind, som kan fryse til is og medføre ødelæggelser, når temperaturen falder.

Har uheldet været ude?

Når foråret igen nærmer sig, er det en god idé at prioritere at få tjekket huset igennem for at få øje på eventuelle skader. For hvis uheldet har været ude, gælder det om at handle hurtigt, for at skaderne ikke spreder sig. Her er en liste over de typiske mærker, som vinterens hårde vejr kan sætte.

– Facade og fundament. En gåtur rundt om huset med øjnene rettet mod facade og husets sokkel. Er der revner og sprækker, bør disse enten repareres med det samme eller dækkes ind, så der ikke er risiko for, at fugt og vand trænger ind i fundamentet.
– Vand- og fugtskader på loft. En grundig gennemgang af loftet kan være nødvendigt, og særligt hvis du har oplevet, at tagplader og tagsten er forsvundet eller har revet sig løs i løbet af vinteren.
– Skorstenen. Såfremt du har en skorsten, er det en god idé at tjekke for revner i mursten for at sikre, at der ikke er trængt fugt ind. Ligeledes hvis der mangler sten, eller hvis skorstenen har rokket sig løs.

Har uheldet været ude så find nemt et lån her, så der hurtigst muligt kan komme styr på skaderne.

Renovering af husets facade

Generelt bør al udvendig renovering af huset ske i foråret og sommerhalvåret, da det særligt er risikoen for frostsprængte skader, der er fremtrædende i vinterhalvåret. Desuden kan en større mængde sne og slud, samt de kolde temperaturer hæmme muligheden for at arbejde udendørs. Blandt andet vedligeholdelse i form af at få malet ydervægge, skuret eller legehuset udføres bedst i foråret, da både sommerens høje temperaturer gør, at man kan risikere, at malingen tørrer for hurtigt, på samme måde som vinterens lave temperaturer kan gøre, at malingen hærder forkert.

Ligesådan med udendørs rørarbejde og eventuelt anlægning af terrasse eller indkørsel, da jorden i vinterhalvåret på grund af kulden fryser, hvilket gør det sværere at grave i dybden. Her kan der ligesom i murværket opstå frostskader, hvis vand og fugt siver ned i sprækker og revner og fryser til is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top