Fotoudstillingen ”Smagen af Tingbjerg”
Smagen-af-Tingbjerg_2-charlotte-brøndum.jpg
Til åbningsreceptionen kunne de mere end 60 nysgerrige gæster nyde ’Smagen af Tingbjerg’, tilberedt af Madklub for mænd. Udstillingen løber til og med udgangen af januar 2019. Foto: Charlotte Brøndum
Det nye bibliotek og kulturhus i Tingbjerg inviterer indenfor til en sanselig fotoudstilling om madkultur. Madglade lokale er portrætteret side om side med deres livretter

I Tingbjerg findes der adskillige fællesskaber, som mødes hver uge og laver mad og spiser sammen. Udstillingen Smagen af Tingbjerg portrætterer en række lokale, der nyder at spise sammen med andre. På billederne er deres ansigter indfanget midt i tanker om at smage på noget surt, sødt, stærkt, salt eller bare på deres livret. Nogle af billederne vises ved siden af illustrationer af deltagernes livretter. Tilsammen udgør de en smagsprøve på den madkultur, man kan finde, hvis man går en tur gennem Tingbjergs gader.

– Når man mødes over et måltid mad, er det som om, at samtalen med andre mennesker bliver endnu mere let og interessant. Og så er det en afslappende og hyggelig måde at mødes på, fortæller Sheikh Mohammad Saleem. Han er medlem af Madklub for mænd – og en af dem, der velvilligt stillede op foran kameraet.

Sheik mødte skaberne bag udstillingen, på netop en gåtur i Tingbjerg, hvor de blev inviteret indenfor i Tingbjerg Forum, i kirken, i beboercaféen og i bibliotek og kulturhuset.

– Gennem møder med Tingbjergs beboere, er det blevet tydeligt for os, at mange er rigtig stolte af bydelen og af de fællesskaber, der findes herude. For eksempel madfællesskaberne. Gennem fotografi, tegning, lyd og mad, formidler vi vores fælles glæde ved et godt måltid, siger Anne-Marie Vang, der er en del af Kbh+Projektakademiet, der har taget initiativ til udstillingen i samarbejde med Tingbjerg Forum.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Tingbjerg Forum, en gruppe projektlederstuderende fra Kbh+Projektakademiet og de 19 deltagere, som har åbnet deres madglade hjerter. Arrangementet er støttet af Tingbjerg-Husum Partnerskab.

Foto: Charlotte Brøndum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top