Bonusjul i Brønshøj Kirke
Peter-Nejsum.jpg
Sognepræst Peter Nejsum. Foto: presse
Familier, der på grund af skilsmisser er delt i julen, skal ikke snydes for en julegudstjeneste. Det mener sognepræst Peter Nejsum, der i Brønshøj Kirke lillejuleaften afholder en særlig gudstjeneste

Julen begynder et døgn tidligere i år i Brønshøj Kirke. Lillejuleaften afholder sognepræst Peter Nejsum en særlig julegudstjeneste for især skilsmisseramte familier.

– Julen er en sårbar tid for skilsmissefamilien, fordi det her bliver tydeligt, at den er splittet. Børnene holder nødvendigvis ikke jul sammen med begge forældre, og derfor er det blevet mere og mere udbredt at holde før-juleaften med den forælder, barnet ikke er sammen med juleaften. I den sammenhæng er det vigtigt, at vi som kirke byder os til. Det gør vi så med denne særlige julegudstjeneste lillejuleaften, siger Peter Nejsum. Gudstjenesten kalder Brønshøj Kirke for bonusjul.

– Kirken har i alt for høj grad haft en tendens til at fejre kernefamilien, ikke mindst til jul. Vi har nok forsømt de mange andre måder, man kan være familie på. Bonusjul er et bidrag til at råde bod på det. Kan vi som kirke bidrage til, at de skilsmisseramte familier, der prøver at skabe nogle nye traditioner, kan få en god jul, har vi gjort en forskel, siger Peter Nejsum og fortsætter:

– Med Bonusjul viser vi, at julen ikke handler om, hvordan man er familie. Det handler om, at et ganske særligt barn er født, og at Gud kommer til denne verden, sådan som den nu engang ser ud. Det er det, jul handler om inderst inde.

– Bonusjul vil være en klassisk julegudstjeneste med juleevangeliet, juleprædiken og nogle af de kendte og elskede julesalmer. På den måde er den ikke noget særligt, og alle andre, der af en eller anden grund ikke kan komme til juleaftensgudstjenesten i Brønshøj Kirke, er også velkomne til bonusjul, slutter Peter Nejsum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top