Ny bog om en unik politiker fra Brønshøj
Thomas-og-Pia-William-Vest-Lillesøe-.jpg
Forfatter og journalist Thomas Larsen i samtale med Pia Olsen Dyhr. Foto: William Vest-Lillesøe
Thomas Larsen og Gyldendal udgiver bog om Pia Olsen Dyhr

I sidste uge blev der afholdt reception på Christiansborg i forbindelse med udgivelse af bogen ”Mønsterbrud og opbrud”, der handler om SF-formanden Pia Olsen Dyhrs opvækst, hendes vej ind i politik og giver en grundig beskrivelse af SF´s nyere historie, blandt andet deltagelsen i regeringen Helle Thorning-Schmidt og hendes valg til formand for SF i 2014, hvor hun afløste Anette Vilhelmsen.

Pia Olsen Dyhr er 47 år og bor med mand og tre børn på en stille villavej i Brønshøj. Hun har været medlem af Folketinget siden 2007 og er opstillet og valgt i Brønshøj-kredsen, hvor hun ved valget i 2015 fik 9.575 personlige stemmer. Pia Olsen Dyhr er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet i Danmarks Naturfredningsforening.

Det lå ikke helt i kortene, at Pia Olsen Dyhr skulle blive en central og ledende politiker. Pia Olsen Dyhr voksede op i Vallensbæk på Københavns Vestegn i et socialt boligbyggeri med sin lillebror, en mor der var rengøringsassistent og en alkoholiseret far, der var førtidspensionist. Bogen er et portræt af en kvinde, hvis liv på det personlige plan har været præget af sociale mønsterbrud og på det politiske plan af de dramatiske opbrud, der har kendetegnet venstrefløjen og SF i de sidste årtier.

”Mønsterbrud og opbrud”
Forfatter: Thomas Larsen
Sider: 352
Forlag: Gyldendal

Pia Olsen Dyhr
1996-1998 Landsformand SF-Ungdom
2007- Medlem af Folketinget
2011-2013 Handels- og investeringsminister
2013-2014 Transport-minister
2014- Formand for SF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top