Højtlæsning for voksne
højtlæsning.jpg
Skumringstimen med højtlæsning i stearinlysets skær

Nordisk Litteraturuge er et højtlæsningsarrangement, hvor den samme nordiske litteratur læses op samtidigt i hele Norden i november efter mørkets frembrud. I år er temaet ”Nordiske helte” og bibliotekarerne Marianne Bårris og Karen Schaarup læser op i en times tid af Einar Mar Gudmundssons:” Islandske konger”, en forrygende humoristisk moderne saga.

”Islandske konger” er en samling fortællinger om den fiktive Knudsen-slægt, som bor i det lille fiskersamfund Tangavik.

Einar Már Guðmundsson er en islandsk forfatter, som debuterede i 1980 med et par digtsamlinger og i 1995 modtog han Nordisk Råds litteraturpris for romanen ”Universets engle”. Den populære roman blev filmatiseret i 2000 og fik stor succes. Einar Már bliver regnet som en af Islands fornemmeste forfattere og har blandt andet modtaget Karen Blixen-medaljen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top