Gadekæret skal klippes og friseres
Selv om det ser sådan ud, er der ikke en ny mose på vej i bydelen

Brønshøj Gadekær ved Brønshøjvej og Krabbeholmvej har i øjeblikket en meget lav vandstand samt en særdeles frodig plantevækst, der kan give indtryk af, at bydelen er på vej til at få endnu en mose. Dette vil dog ikke ske, oplyser områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Anders Melamies.
– Gadekæret skal ikke se ud, som det gør nu, og vi vil i snarlig fremtid genskabe Brønshøj Gadekær, primært ved beskæring. Hvis vi ikke gør noget, vil naturen gå sin egen gang, men vi kan få gadekæret til at se ud, som vi ønsker det skal se ud, siger Ander Melamies. – Gadekæret ser anderledes ud nu, men man kan jo nyde det og se hvordan det udvikler sig naturligt – inden vi går i gang med at begrænse bevoksningen, tilføjer han.
Baggrunden for den lave vandstand er den tørre sommer og det varme vejr, der har øget fordampningen. Brønshøj Gadekær har ikke nogen vandtilførsel, bortset fra nedbøren. I 1967 blev Brønshøj Gadekær opfyldt, men blev genskabt i reduceret form i 1980-erne.
Gadekæret i Husum blev opfyldt i 1970.

Det oprindelige Brønshøj Gadekær som det så ud i starten af 1930-erne med Brønshøj Gamle Skole til højre. I baggrunden Carl Jochumsens gård, der blev nedrevet få år senere.
Foto: Lars Cramer-Petersens hæfte ”Brønshøjvej”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top