Sol over jubilæet
Sommerfest_BHA_18_24-181.jpg
Foto: Kaj Bonne.
Man kunne ikke have ønsket sig bedre rammer til 100 års jubilæet for den traditionsrige sommerfest i Præstegårdshaven

Foto: Kaj Bonne
Se flere af Kaj Bonnes fotos på bha.fotokajbonne.dk

Der var kø langt ud på gaden og folk var i fantastisk humør. Ikke mindre end 3.600 gæster besøgte i sidste uge den dejlige have, hvor der som vanligt var disket op med alt fra brassband og korsang til servering af hjemmelavede lagkager og kold øl på rødternede duge.

Og det var da også en glad sognepræst Peter Nejsum, der kunne starte sin velkomst med at nævne store fremtrædende personligheder og store begivenheder, som fandt sted for 100 år siden. Finlands selvstændighed, fødslen af Nelson Mandela, Ingmar Bergmann og Bjørn Wiinblad. For 100 år siden kostede indgangen 10 øre – i dag koster det 2 kroner, som det har gjort i mange år.

-Vi forsøgte at lave samme program som dengang, men sommerfesten har forandret sig – ikke meget – men den har dog udviklet og flyttet sig. I dag kan der betales med mobilpay i restauranten og der er en samtalesofa, hvor man kan tale med præsterne. Stemingen er altid den samme.

Det er her man mødes med brønshøjborgere og tidligere borgere, sagde Peter Nejsum og henviste til udstillingen, der var lavet ved indgangen. Her kunne man læse alt det, der har været skrevet om sommerfesten i præstegårdshaven over de sidste 100 år.

Folkets Hus´ Spillefolk spillede glade danske og svenske folkeviser.

Det er simpelthen så dejligt at være med og vi glæder os hver år, fortæller Andreas og Asker, der har været i FDF i 5 år, men i dagens anledning var de klædt på som FDF´erne så ud for 50 år siden. FDF er medarrangør og modtager hvert år en stor del af overskuddet fra Præstegårdsfesten.


Det er ligesom at komme til en tidslomme med aktiviteter, sang og musik og samtidig er der mulighed for både at få noget at spise og noget at drikke. Det er dejligt at se så mange, der er engageret. Det virker som et samlingssted for hele bydelen, hvor alle er velkommen og bliver budt indenfor. Sådan skal København også være en by for alle – ikke kun for VIP´s.
Det kan godt være, at er ikke er nogen vejskilte, der viser til Brønshøj, men bydelen er til gengæld rigt repræsenteret i dansk kunst, litteratur og film.
Tak til kirken og de mange ildsjæle. Lad os i fællesskab give arrangørerne i kæmpe fælles hånd, sagde overborgmester Frank Jensen i sin tale

I stedet for den pibede krave havde Peter Nejsum i dagens anledning taget lotteriet rundt om halsen

Sogne-og hospitalspræst Iben Palle Hansen havde en samtale med Malthe Strand i samtalesofaen. – Det er første gang, jeg er med og det er helt vidunderligt, som præst, at træde ind midt i sådan en tradition, fortalte hun.

Den lokale bagedyst-dronning Pernille Morthensen kan ikke få nok af sommerfesten i Præstegårdshaven. – Jeg kommer begge dage med mine tre børn og mand, fortalte hun

– Jeg har været inspireret af Matador, fortalte Kirsten Andersen, der havde fundet kniplingsforklæde og kappe frem. Kirsten Andersen er formand for Menighedssamfundet i Brønshøj og Sommerfesten.

-Brassbandet, Kontakt 25, er udsprunget af den gamle FDF kreds i Brønshøj, fortalte den lokale forfatter og journalist Niels Bjørn Hansen, der spiller trækbasun i bandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top