Alsang i Pilegårdens have
alsang.jpg
Alsang var meget brugt under 2. verdenskrig. Foto: Arkivfoto
Torsdag d. 21. juni kl. 18.30 byder på fællessang i Pilegårdens grønne have på årets længste dag

Fællessang nyder lidt af en opblomstring for tiden og med god grund. Det giver både sammenhold og fællesskab at synge sammen og forskerne siger endda, at vi også får det bedre af at synge for fuld hals.

Fællessangen har også været brugt som en stille og rolig protest under 2. Verdenskrig. Til den landsdækkende Alsang i 1940 sang der således hele 150.000 deltagere med i Fælledparken og hele 720.000 på landsplan.

Heldigvis behøver der ikke at være krig, for at man kan mødes på en lun sommeraften i en hyggelig baghave i Brønshøj til en fællessang. På repertoiret er der nogle af de gamle danske sange fra dengang, der fortæller et stykke Danmarkshistorie; sange som ”Velkommen i den grønne lund”, ”Dejlig er sommernatten” og nationalhymnerne.

Aftenen bliver ledt an af musikere og medlemmer af foreningen Visens Venner. Alsangen foregår i Pilegårdens have, så det er en god ide at have lidt varmt tøj med. Man behøver dog ikke at medbringe sin egen sangbog. Der bliver delt sanghæfter ud på selve aftenen.

Der er åbent i Café Pilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top