Sammen mod ensomhed – med brød til
Forside.jpg
Foto: Anne Mortensen
Den årlige madfestival Tingbjerg Spiser Sammen løb af stablen i sidste uge med stor opbakning både lokalt og gæster

Ugen havde særligt fokus på øget fællesskab og at komme ensomhed til livs i Tingbjerg ved hjælp af fællesspisninger, arrangementer og kaffebesøg, og fandt sted i forbindelse med at resten af Danmark også havde fokus på ensomhed med kampagnen Danmark Spiser Sammen.

I Tingbjerg har det resulteret i et årligt større samarbejde, hvor lokalområdet er gået sammen for at stable madfestivalen på benene fx pensionistklubben, gadeplansmedarbejderne, værestedet Kontakten, den boligsociale helhedsplan, Tingbjerg Kirke, Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus. Bl.a. har Bydelsmødrene og Madklub for Mænd været i gang med at lave mad og lave events i bydelen.

Idéen til at Tingbjerg skulle koble sig på Danmark Spiser Sammen kom fra Pensionistklubben i Tingbjerg med ønsket om at samle folk og at samarbejde på tværs af foreninger og kommunale og private aktører.

Tingbjerg-mesterskaberne i kage
Den boligsociale helhedsplan havde i samarbejde med Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus arrangeret Tingbjerg-mesterskaberne i kage, som blev besøgt af mange kagesultne gæster, der var forbi for at smage og stemme på deres favoritkage.

To kager lå meget tæt, men vinderen af titlen som Tingbjergs bedste kagebager, blev Arwa El-subaihi, der havde lavet en flot og velsmagende citron cheesecake. – Vi er rigtig glade for, at være en del af Tingberg Spiser Sammen. Det giver god mening, at vi løfter i flok for at skabe noget mere fællesskab i bydelen gennem sjove arrangementer som fx kagekonkurrencen, fortæller koordinator Thomas Nielsen fra Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus.

Hele ugen bød på en række arrangementer med mad som omdrejningspunkt – blandt andet serverede Børn- og ungdomsforvaltningens gadeplansmedarbejdere og en gruppe unge burgere, Pensionistklubben diskede op med lørdagsbal med Roy Orbison Show og til langbordsmiddagen på Tingbjerg Skole deltog 120 glade og sultne gæster. Også den guidede tur rundt om mosen var et hit, hvor deltagerne kunne blive kloge på de mange spiselige planter, der findes rundt om Utterslevmose.

Arwa El-subaihi kan kalde sig lokal mester i kage. Her med pokal og præmie. Foto: Line Falk Tranberg

En flot andenplads til Rahma og hendes familie, hvor alle havde hjulpet til med at lave den lækre kage.
Foto: Line Falk Tranberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top