Nyt sognecenter godt på vej
IMG_5060.jpg
Montage af betonelementer til kælderen. I baggrunden Brønshøj Præstegård fra 1902, restaureret 1969 og istandsat 1980-81. Bolig for sognepræst Peter Nejsum. Foto: ef
Brønshøj Kirkes nye sognecenter skaber fornyelse ved Brønshøj Torv

I øjeblikket er der fuld gang i monteringen af betonelementerne i kælderen under det byggeri, der skal blive det nye sognecenter ved Brønshøj Kirke. Centret skal afløse det hidtidige sognecenter på Præstegårds Allé, der inden længe bliver sat til salg. Baggrunden for ønsket om et nyt sognecenter er mangel på plads, og nybyggeriet skal blandt andet indeholde arbejdspladser til kirkens medarbejdere og lokaler til de mange aktiviteter, som foregår omkring kirken, der også huser en af Danmarks største FDF-kredse.

Det nye sognecenter bliver på omkring 800 kvadratmeter i 2 plan og vil indeholde blandt andet en stor mødesal til omkring 200. Prisen bliver knapt 23 mio. kr.

Åbning mod torvet
Allerede i 2014 blev planerne for det nye sognecenter offentliggjort og det forventedes, at det kunne tages i brug i 2016. Desværre var finansieringen ikke helt på plads, hvilket betød en udsættelse af byggestart. Finansieringen af byggeriet er nu på plads, og kommer fra Brønshøj Kirkes egne midler, fra provstiet samt fra salg af det nuværende sognecenter på Præstegårds Allé.

Byggeriet kræver ikke, at der udarbejdes en lokalplan for området, og der bliver efter byggeriet fortsat så meget plads i Præstegårdshaven, at den traditionelle sommerfest fortsat kan afholdes – men i lidt nye rammer.

Den nye bygning skal åbne sig med en plads mod Brønshøj Torv og være en markant del af byrummet.

Det nye sognecenter set fra Brønshøj Torv. Illustration: NORD ARCHITECTS

Det gamle og smukke sognecenter fra 1925 på Præstegårds Allé skal nu sættes til salg. Foto: ef

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top