Nyt Børne- og Familiehus i Husum
Arild-3.jpg
Fra venstre Centerchef Claus Gosvig, Institutionsleder Grethe Bøegh Svendsen og socialborgmester Mia Nyegaard. Foto: presse
Der var pyntet op med balloner og flag, i Socialforvaltningens nye børne- og familiehus, Arild. Socialborgmester Mia Nyegaard klippede den røde snor

Det nyindrettede børne- og familiehus i Gadelandet 13 er et tilbud til udsatte børn i alderen 0-6 år og deres familier. Huset rummer en døgnafdeling for anbragte spæd- og småbørn, en aflastningsafdeling for børn og en familieafdeling med syv lejligheder, hvor socialt udsatte børn og forældre i kortere perioder kan flytte ind og få pædagogisk og socialpædagogisk støtte døgnet rundt.

På grunden lå oprindeligt en gård ved navn Arildsgård. Det navn blev bevaret, da der i 1960’erne blev bygget en døgninstitution og senere da forvaltningen oprettede en behandlingsskole. Det nye børne- og familiehus holder fast i navnet Arild.

Tidlig indsats
Og det er der en god grund til, fortalte institutionsleder Grethe Bøegh Svendsen, da hun holdt tale for de mange gæster, der var med til at fejre åbningen.

– Arild er oldnordisk og betyder ”tidlig tid”. Det passer perfekt i forhold til, at vi er specialiseret i at hjælpe udsatte børn og familier så tidligt som muligt, sagde hun, og det var netop den tidlige indsats, som socialborgmester Mia Nyegaard hyldede i sin indvielsestale.

– Der er noget helt særligt over indsatsen til de helt små børn, fordi den er så åbenlys vigtig, og fordi den handler om de mest sårbare grupper, vi har i Socialforvaltningen. Med det nye hus har vi fået endnu bedre rammer for at hjælpe de små københavnere, som er kommet skævt fra start. Jeg ser frem til at følge det gode arbejde og ønsker jer al mulig held og lykke, sagde socialborgmesteren, inden hun med en gylden saks klippede den røde snor og erklærede Børne- og Familiehuset Arild for åbent.

Foto: presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top