Lokal ildsjæl med på Danmarks længste velgørenhedsløb
Jens.jpg
Jens Barslev indsamler penge via sin betternowindsamling ”Jeg cykler fordi jeg stadig kan”. Foto: Scleroseforeningen.
På lørdag lyder startskuddet for MS BIKE, hvor godt 170 cykelryttere skal tilbagelægge 737 kilometer fra København til Skagen på under 30 timer

Scleroseforeningen er arrangøren bag MS BIKE, og når startskuddet lyder for MS BIKE, er det med Jens Barslev fra Brønshøj blandt deltagerne. Jens arbejder til daglig som lærer på Tre Falke Skolen og kommentator på Eurosport – og så har han selv fået konstateret sclerose for snart tre år siden. Jens er en del af holdet Optimisterne, som er en samling kammerater, med vidt forskellige sportslige baggrunde, der har sat sig for at kæmpe for en verden uden sclerose.

Jens har altid været involveret i sport, og han har derigennem fået skabt sig et stort netværk, der tydeligt viser Jens` passion for sport og de sociale fællesskaber omkring sporten. Sidste år deltog Jens Barslev sammen med Cykelnerven i et 450 km langt løb i Frankrig, hvor bl.a. 8 bjerge skulle besejres – også dette løb for at samle penge ind til kampen mod sclerose.

737 kilometer på 30 timer
Rytterne kører først sydpå og via Lolland og Langeland til Fyn og De sydfynske Alper, krydsning af den jyske højderyg og derfra cykling gennem natten over det centrale Jylland til Nordjylland. Herfra går ruten gennem Vendsyssel ved den jyske vestkyst, før deltagerne til sidst ankommer til Danmarks nordligste by med sit berømte lys og målstregen for MS BIKE: Skagen.

MS BIKE finder sted for tredje gang og er et holdløb for cykelentusiaster. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange de vil være om at dele de 737 kilometer. Årets udgave tæller derfor alt fra enmandshold til storhold på 20+ deltagere. Eneste krav er, at alle hold skal være i mål i Skagen max. 30 timer efter start. Det er gratis at deltage i cykelløbet, til gengæld indsamler cykelrytterne penge til forskning i sclerose.

– MS BIKE er for alle, som har lyst til at prøve kræfter med cykelløb og samtidig gerne vil støtte en god sag. Her er plads til både supermotionister og helt almindelige cykelinteresserede danskere. Det er vigtigt for os, at vi både indsamler penge til forskning og giver alle deltagere en god oplevelse med hjem, siger Anders Langhoff Hald, der er løbsansvarlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top