La Liga og tapas
Der ventede medlemmerne af Erhvervsklubben Hvepsene et spændende program, da de i sidste uge var på deres årlige Erhvervsrejse

Tidligt fredag morgen stod 49 rejseglade erhvervsfolk klar i Københavns lufthavn klar til at vende snuden mod varmere himmelstrøg – nærmere betegnet Malaga. Formand Kim Høg Madsen og kasserer Bent Mikkelsen bød de 49 deltagere velkommen og gav samtidig information om det, der var i vente den kommende weekend.

Sightseeing og fodbold
Bestyrelsen havde forberedt en guidet tur rundt i byen, hvor man blandt andet blev introduceret til Picasso Museet, Alcazaba – det gamle fæstningsværk, som blev opført af maurerne i det 11. århundrede og det fascinerende bygningsværk Malaga Katedral fra 1528.

H.C. Andersen elskede Malaga og besøgte byen i 1862. I sin bog ”Spanien” siger han om byen: ”I ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Malaga”. Han følte sig oven i købet så godt hjemme, at han udtrykte ønske om at ville begraves i byen. Derfor har han også fået sin egen bronzestatue tæt på Marinaen.

Senere på eftermiddagen havde Per Christensen fra Per Christensen Automobiler arrangeret en guidet cykeltur rundt i byen.

Foruden at smage på de spanske cervezas og veltillavet tapas, var der også købt billetter til kampen mellem nedrykningstruede Malaga CF mod Real Sociedad. Forud for kampen havde Kim Høg Madsen som opvarmning inviteret den pensionerede journalist Morten Møller, der er formand for La Peña de Dinamarca – fodboldholdets danske fanklub, til at fortæller om forholdene.

-Der er 300 medlemmer af fanklubben. Det er primært dansker pensionister, der bor i og omkring Malaga 3 måneder om året. Og selvom klubben har dårlig økonomi og at sheik Abdullah Al-Thani fra Qatar ejer 97% af klubben, så er fansene trofaste, fortæller Morten Møller og gav et godt indblik i den kaotiske situation for klubben.

Der var igen tvivl om at fansene var utilfreds med sheiken og der blev demonstreret mod ham under kampen. Men det var alligevel en oplevelse at se bundholdet vinde 2-0 over Real Sociedad, selvom det ikke redder holdet fra at rykke ned i 2. division.

Målsætning og dansk smørrebrød
Som erhvervstur skulle der også faglighed ind i programmet. Der blev afholdt generalforsamling, hvor der blev talt om Hvepsenes målsætning. I dag er der 28 medlemmer og målsætningen er, at man til næste år når op på 30 medlemmer.

Regnskabet blev gennemgået og der blev talt om hvilke erhvervsarrangementer, man kunne forstille sig det kommende år. Derudover var målsætningen at man i år opnår et sponsorat til Brønshøj Boldklub på 340.000,-

Som sidste punkt på programmet gik turen til Fuengirola, hvor Thomas Schou Petersen, der er bestyrer af Restaurant Casa Danesa, havde inviteret på ægte dansk smørrebrød. Her talte Morten Møller blandt andet om, hvordan det er at bo på Solkysten og den danske ejendomsmægler Peter Kaarsberg, der til daglig bor i Fuengirola, gav et godt indblik i, hvordan man som dansker kan købe bolig i Spanien.

Formanden Kim Høg Madsen fik hilst på H. C Andersen. Foto: DB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top