Husums pokaleventyr slut
Husums-pokaleventyr-slut.jpg
For anden gang i løbet af fem dage tabte Husum Boldklub på hjemmebanen i Husumparken. I aftes tabte Husum med 2-3 til Østerbro IF i pokalturneringen. Foto: Christian Haslund.
Husum Boldklub kunne ikke leve op til sidste sæsons succes i pokalturneringen

Ligarivalerne fra Østerbro IF blev endestation for Husums pokaldrømme i går aftes, da det endte med et 2-3- nederlag i 2. kvalifikationsrunde til DBU Pokalen hjemme i Husumparken. Patrick Hørbye og Sebastian Stage scorede for Husum, mens Mikkel Bo Eriksen, der scorede to mål, og Emil Christophersen nettede for gæsterne.

Husum lagde godt ud og fik skabt nogle farlige situationer. En af dem resulterede i en afslutning af Mads Degel, som pludselig befandt sig med bolden efter lidt klumpspil i Østerbros felt. Desværre for Degel og Husum blev muligheden misbrugt.

Herefter gik det galt på bare to minutter. Østerbro fik et hjørnespark i deres højre side, og på kanten af det lille felt, fandt hjørnesparket Emil Christophersen. Han fik, med et kraftfuldt hovedstød, bragt gæsterne foran 1-0.

Mindre end et minut senere var bolden igen at finde i Husums mål. En lang bold blev slået op mod Mikkel Bo Eriksen, der fra kanten af feltet fik sendt bolden over Husums målmand Rasmus Brix Ohmann og ind i kassen. 2-0 til Østerbro.

Der var ikke meget, som lykkedes for Husum i 1. halvleg, og holdet havde svært ved at blive farlige pga. mange boldtab på den sidste tredjedel. Det var først lige inden pausefløjtet, at Østerbro-målmanden blev testet, hvor han fik skubbet skuddet fra kanten af feltet ud til hjørne.

Forvandlet
Der skulle altså ske noget i 2. halvleg, hvis Husums drøm om Europa skulle holdes i live. Det var da også et forvandlet Husum-hold, der kom ud til de sidste 45 minutter.

Det blev til flere gode muligheder, men scoringen kom først efter 63 minutter. Først forsøgte Patrick Hørbye sig med venstrebenet, men her fik Østerbro blokeret. Bolden faldt dog ud til ham igen og med højrefoden fik han sendt bolden over i det lange hjørne. 1-2, og Husum var tilbage i kampen.

Både Mads Degel og Sebastian Stage havde halvstore muligheder for at udligne, men begge gange sad afslutningerne lige på keeperen. Og i stedet for 2-2 blev det 1-3.

Igen var det gæsternes Mikkel Bo Eriksen, som var ond mod værterne. Fra kanten af feltet trykkede han af og fik sendt bolden om bag Rasmus Brix Ohmann og i kassen. Og med et var Husums håb meget lille.

Men med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid bragte Sebastian Stage fornyet spænding ind i kampen. Husum fik med hurtige kombinationer spillet sig igennem Østerbros defensiv, og et fladt indlæg fandt en fri Stage ved bagerste stolpe, der kunne score til 2-3.

Med to minutter tilbage af kampen mente Husum, at de blev snydt for et straffespark. De var nemlig overbeviste om, at en Østerbro-spiller havde hånden på bolden, men dommer Christian Jensen vinkede afværgende.

Efter et minuts overtid fløjtede dommeren af, og Østerbro IFs spillere og trænere brød ud i jubel. Det bliver altså ikke til mere pokalfodbold for Husum i denne omgang, men i stedet kan de koncentrere sig om ligaen og oprykningen til KS.

En oprykning, som de kan spille sig tættere på, når de lørdag den 5. maj kl. 13 møder Vigerslev BK på udebane ude ved Valby Idrætspark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top