Gratis dyrlægehjælp til udsatte borgeres dyr
Frynseklinikken.jpg
Veterinærsygeplejerske Sofie Elisabeth Pless (tv.) og dyrlæge Pia Nielsen har besøgt Husum. Foto: Dyreværnet
Dyreværnet har besøgt de ”skæve” boliger i Husum

Dyreværnet har startet en mobil, non-profit dyreklinik, som vil køre rundt i hele landet og tilse socialt udsatte borgeres kæledyr. Torsdag den 19. april besøgte den første gang et af den københavnske socialforvaltnings tilbud, nemlig de skæve boliger i Husum ved hjørnet af Gadelandet og Bystævneparken.

Byens udsatte borgere kan nu komme gratis til dyrlægen med deres kæledyr. Dyreværnet har nemlig startet Frynseklinikken, der bemandet med en dyrlæge og en veterinærsygeplejerske kører rundt i hele landet og yder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr.

I Frynseklinikken kan man betale, hvad man vil eller slet ikke betale noget. Klinikken kommer ud efter forudgående aftale, og hvis man gerne vil have besøg af Frynseklinikken, kan man sende en mail til frynseklinikken@dyrevaernet.dk, og det tilbud havde de skæve boliger i Husum benyttet sig af.

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger og hjælper hvert år flere end 1.200 danske kæledyr ud i nye hjem. Dyreværnet har eget dyreinternat og tre kørende dyreambulancer og samarbejder med både politi og Falck.

Frynsepigerne, Sofie og Pia
Pia Nielsen har mere end 18 års erfaring som dyrlæge og langt de fleste af dem har hun arbejdet med smådyr.

– Jeg har altid haft et brændende ønske om at kunne gøre en forskel for både dyr og deres ejere. Som praktiserende dyrlæge har jeg oplevet ressourcesvage borgeres desperation, når de godt ville have behandlet deres elskede kæledyr, men ikke havde midlerne til det. De situationer er hjerteskærende, fortæller Pia Nielsen.

– Jeg ved, at Frynseklinikken kommer til at gøre en markant forskel både for dyrene og for deres ejere. Vi arbejder ud fra et ”betal-hvad-du-kan” princip og det grundlag kommer til at hjælpe dyrene i Danmark på en helt ny måde, tilføjer hun.

Sofie Elisabeth Pless er uddannet veterinærsygeplejerske og ligesom Pia altid haft en drøm om at kunne gøre en forskel for både dyr og mennesker. – Det ligger så dybt i mig – mit hjælpe-gen.

Det er klart, at det er en noget anderledes opgave pludselig at skulle arbejde i hele landet, i en dyreklinik, der rent fysisk er opbygget i en bil. Men den store fordel er, at vi på denne måde kan bringe hjælpen ud til de områder, hvor der er behov for det, siger Sofie, der er indstillet på, at hendes arbejdsliv bliver noget anderledes fremover, end hun er vant til.

Klinikken tilbyder dyrlægeydelser til:
– Hunde
– Katte
– Kaniner
– Øvrige smådyr/gnavere

10 kommentarer om “Gratis dyrlægehjælp til udsatte borgeres dyr”

 1. Lone Munk siger:

  Flot initiativ.

 2. Hej jeg hedder Annette dybkjær og er hjemløs, min kanin er syg. Dyrene06@gmail.com

 3. Andrea Chehade siger:

  Hej jeg hedder Andrea har en rottweiller han med infektion i øret hvor kan jeg få hjælp mvh Andrea mobil 53630578

 4. Kristina siger:

  Hej jeg hedder Kristina og har en lille yorkichichichuahua som har fået noget analkirtel betændelse og jeg har ikke råd til at gå til dyrelæge med ham pt da jeg er påbegyndt uddannelse. Han har så ondt og jeg ville være så taknemlig for jeres hjælp . Jeg bor i Vangede , Kbh.

 5. David siger:

  Hej, jeg hedder David, min kat er syg, jeg har ikke nogen gratis penge til foredrag nu, hjælp venligst.

 6. Fahima siger:

  Hej , jeg hedder Darya , min hund er syg .

 7. Charlotte Bak siger:

  Hej jeg bor 7500 Holstebro. Jeg har en kat, der ikke har været hjemme i et par dage. Hun kom nu her og halter også med bagpartiet. Jeg er.i vildrede er på støtte😢🙏 hjælp

 8. Leia siger:

  Hej min kat har akut brug for hjælp han kaster op og kan ikke holde noget i sig!, hvad gør jeg?, jeg er havnet i sådan en dum situration så jeg ikke kan betale en dyrlæge rejning på en gang! Og ved ikke hvad jeg skal stille op, jeg bor i Ringsted!

 9. Ferdous siger:

  Hey, jeg hedder ferdous jeg arbejder ikke pt og har ikke råd til at hjælpe min nymfeparakit som jeg føler er meget syg og det vil koste mig 1700 kr for en undersøgelse, jeg håber derfor i kan hjælpe akut.

 10. Hej Ferdous.

  Du skal skrive til Frynseklinikken. Mailadressen står i artiklen

  vh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top