Barsel udløser S-rokade
laura-rosenvinge.jpg
Laura Rosenvinge fra Husum er den yngste socialdemokrat i Borgerrepræsentationen. Foto: Privat
Laura Rosenvinge fra Husum bliver ny politisk ordfører

Den socialdemokratiske gruppe på Københavns Rådhus har netop udpeget 23-årige Laura Rosenvinge fra Husum som politisk ordfører. Rokaden er udløst af Jonas Bjørn, som skal på barsel.

– Vi har en regering, der bruger København som hæveautomat, når de skal finansiere deres gaveregn over provinsen. Jeg vil bruge al min tid på at kæmpe imod regeringens planer og vise københavnerne, at vi kæmper for deres velfærd, siger Laura Rosenvinge.

Med 1201 stemmer bragede hun ind i Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i november. Under valgkampen lagde hun ikke skjul på sin opvækst i Husum, og undervejs blev hun også kendt som ”pigen fra Husum”.

– Jeg er jo vokset op i udkanten af kommunen, hvor afstanden til politikerne kan føles lang. Så jeg er glad for at kunne repræsentere nogle københavnere, som ofte føler sig glemt. Som politisk ordfører vil jeg vise, at Socialdemokratiet er et parti for hele København.
Laura Rosenvinge nævner, at hun særligt er optaget af udfordringen med at skaffe flere billige boliger.

– For mig er det afgørende, at København fortsætter med at være en by, hvor alle har råd til at bo. Vi skal bygge flere billige boliger, som både studerende og socialpædagoger kan betale.

Med sine 23 år er Laura Rosenvinge den yngste politiker blandt socialdemokraterne på rådhuset. Men hun ser ikke alderen som et problem.
– Allerede i valgkampen var der dem, der mente, at jeg skulle få en mand og nogle børn, før jeg havde noget at skulle sige. Men vi har brug for unge mennesker i politik, og vi har brug for flere kvinder i politik.

Udover sin nye titel som politisk ordfører for Socialdemokratiet, så indtræder hun også i kommunens økonomiudvalg. Hun fortsætter desuden som socialordfører for partiet og beholder sin plads i børne- og ungdomsudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top