1. a på Brønshøj Skole jubler over madpakkesejr
Med den gyldne madpakkepokal i hænderne kan eleverne i 1. a fra Brønshøj Skole kalde sig vindere af Madpakkedysten om én af Danmarks bedste madpakker

Hos 800 0.-3. klasser over hele landet har madpakker og spisefrikvarter fyldt væsentligt mere på skoleskemaet den seneste måneds tid, end det plejer. Med udgangspunkt i Madpakkedysten, et undervisningsmateriale fra Mejeriernes Skolemælksordning, har klasserne kæmpet om at sammensætte Danmarks bedste madpakke, og nu er de fire vinderskoler fundet – med eleverne fra Brønshøj Skole som nr. 1 blandt 1. klasserne.

– Klassen lavede en elevatorsandwich, frugttallerken, rugbrødsmadder og en wrap. Eleverne har også tegnet, hvad de gerne vil have i deres madpakke, og hvad der skal være i mad, for at den er sund, siger Cecilie Traulsen, klasselærer i 1. a fra Brønshøj Skole.

Madpakkedysten skal lære eleverne i indskolingen om sundhed og ernæring, alt imens de har det sjovt. I et online univers spækket med videoer, quizzer og viden om mad har kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang og hendes makker Sylvester guidet eleverne rundt i en verden af ”læring om næring”.

1. a´s opskrift på Danmarks allerlækreste madpakke:
• En makrel-i-tomat-mad formet som et hjerte på rugbrød med grønt
• En avocadomad på rugbrød med rød peberfrugt
• Gnavegrønt med et par kyllingedeller
• Wrap med grønt

Ud over et restaurantbesøg efter eget valg vandt 1. a ”den gyldne madpakkepokal” og T-shirts til alle eleverne.

Spisepausen er vigtig for det sociale samvær blandt børnene, men mange steder kan den være lidt hektisk – det har også indgået i elevernes arbejde med frokosten.
Foto: privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top