Svømmeklubberne vokser
svømning-foto-Jeppe-Bøje-Nielsen.jpg
Der er meget stor interesse for svømning og svømmeundervisning – både hos børn og voksne. Foto: Jeppe Bøje Nielsen
2017 har været et godt år for Hovedstadens Svømmeklub i København

Det går fremad for langt de fleste idrætsforeninger i hovedstadsområdet. Det viser de seneste medlemstal fra DGI Storkøbenhavn. Der er nu over 184.000 medlemmer, der dyrker idræt i en DGI-forening i hovedstadsområdet.

I Københavns kommune vokser en del af idrætsforeningerne også. Her er der kommet 2.718 nye medlemmer, så der er nu i alt er 89.287 medlemmer i de foreninger, der er medlem af DGI.

– Det går godt for en lang række idrætsforeninger i Københavns Kommune. På trods af den udbredte facilitetsmangel, hvor kommunen halter håbløst bagefter, har en stor andel af foreningerne igen i år oplevet medlemsvækst, hvilket selvsagt også skal ses i sammenhæng med den generelle befolkningstilvækst i kommunen og i hovedstadsområdet, lyder det fra Kasper Lund Kirkegaard, idrætspolitisk konsulent DGI Storkøbenhavn.

Hovedstadens Svømmeklub
Hovedstadens Svømmeklub breder sig over både København og Frederiksberg. I år har foreningen næsten rundet 10.000 medlemmer og er derved én af landets største idrætsforeninger. Hovedstadens Svømmeklub er vokset med næsten 11 pct. alene i Københavns Kommune på ét år.

De svømmeforeninger, der er medlem af DGI Storkøbenhavn, har overordnet set haft stor tilvækst med mere end 4.400 flere medlemmer på ét år.

Væksten i Hovedstadens Svømmeklub skyldes blandt andet den nye svømmehal, Flintholm Svømmehal. Selvom svømmehallen ligger på Frederiksberg, har Hovedstadens Svømmeklub kunne flytte de mere pladskrævende hold fra København til Frederiksberg. Det har betydet, at der også er blevet plads til nye medlemmer i Københavns Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top