Stadion straffet for sejr
Stadion-straffet-for-sejr.jpg
Det var ikke en fordel, at Michael Jensen scorede på straffekast, så Stadion vandt mod Give. Det havde været bedre at skyde forbi mål, eller sende bolden ud på tilskuerpladserne. Foto: Christian Ove Carlsson.
Står i en helt grotesk situation før de afgørende oprykningskampe til 1. division i håndbold

Det viser sig nu, at det bedre havde kunnet betale sig for IF Stadion at tabe med vilje i udekampen i Give i søndags i oprykningsspillet til 1. division i håndbold.

Nu vandt Stadion 28-27 over Give, hvilket sikrede 1. pladsen i oprykningsspillet. Dermed skal Stadion møde Frederikshavn, der blev nr. 12 i 1. division, om en plads i 1. division. Den sidste plads i 1. division står mellem HØJ (Ølstykke-Jyllinge), der blev nr. 11 i division, og Give, der blev nr. 2 efter Stadion. Så langt så godt. Men hvordan kan det være, at Stadion ville have haft fordel af at tabe?

Jo, for HØJ har intet at spille for mod Give, fordi klubben allerede er sikker på at blive i 1. division! Det er de nemlig, fordi HC Midtjylland fra ligaen gik konkurs, og ifølge Dansk Håndbold Forbunds nye regler, betyder det, at den bedste placerede klub – blandt de klubber, der skal spille om at blive i 1. division – får pladsen, og den tilfalder HØJ som nr. 11.

Havde reglerne fra sidste sæson derimod været gældende, så var Stadion rykket op.

Brønshøj-Husum Avis talte med en overrasket, forbløffet og vred Allan Juhl Jensen, formand for Stadion: – Jamen, det er helt til grin. Af flere årsager. Hvis nu Michael Jensen i stedet for score på straffekastet til 27-26 havde kastet bolden ud blandt publikum, og vi havde ladet Give score på det efterfølgende angreb og tabt med 27-26, så havde vi skullet møde HØJ.

For det andet, at de implicerede klubber i oprykningsspillet ikke blev gjort bekendt med regelændringen af Dansk Håndbold Forbund. Det er heller ikke rimeligt, at DHF fastholder, at HØJ skal spille kvalifikationskampe mod Give, når de intet har at spille for.

Der var en løsning
Allan Juhl Jensen havde hellere set, at HØJ – som allerede er sikker på at forblive i 1. division – var blevet erstattet af Stoholm, der som nr. 13 rykkede direkte ned i 2. division. Så kunne Stadion have mødt Stoholm – og dermed fået den naturlige fordel af at vinde oprykningsspillet – mens den anden plads kunne blive et opgør mellem Frederikshavn og Give.

– Jamen, reglerne er hul i hovedet. Og det lægger i den grad op til matchfixing, siger Allan Juhl Jensen.

I HØJ er man glade for at blive i 1. division, men meget kede af, at man bliver involveret i dramaet om de sidste pladser i 1. division: – Det bliver vanskeligt at spille kvalifikationskampe, hvor vi direkte har indflydelse på, hvem der rykker op. Vi har haft et møde i spillertruppen, og vi er blevet enige om, at vi spiller for at vinde. Det skal ikke være os, der påvirker noget, siger HØJs træner Jesper Fredin til Frederiksborg Amts Avis.

Samtidig siger træneren for HØJ, at man ikke vil gamble med spillernes helbred og sende skadede spillere på banen: – Det forstår jeg udmærket. I HØJs situation ville vi også lade de skadede spillere sidde over, siger Allan Juhl Jensen.

Den første kamp mellem Frederikshavn og Stadion spilles lørdag den 28. april kl. 14 i Frederikshavn: – Så vores spillere skal stå klar klar ved bussen kl. 05.30…, siger Allan Juhl Jensen.

Det andet opgør spilles i EnergiCenter Voldparken Hallen lørdag den 5. maj kl. 14.30.

I tilfælde af pointlighed efter to opgør skal en tredje kamp om pladsen i 1. division spilles i Frederikshavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top