Rasmus Aagaard er Danmarks bedste portrætmaler
Fire torsdage i marts har man på DR kunne følge 18 kunstnere konkurrere om at blive den bedste portrætmaler. Rasmus Aaagaard fra Brønshøj vandt med et portræt af Ghita Nørby æren som den bedste

Som barn tegnede han ikke mere end andre børn – egentlig blev han bare ved med at tegne, da andre stoppede. 30-årige Rasmus Aaagaard kom som barn på Skt. Annæ, men det blev ikke musikken, der blev hans vej, men i stedet var det fascinationen af, hvad der gør et billede godt eller dårligt.
-Jeg kom på ungdomsskolen i København, hvor jeg fik gratis undervisning i kunst og så steg min interesse gradvist, fortæller Rasmus der i dag lever af at undervise andre kunstnere in spe.
Rasmus Aaagaard blev kontaktet af produktionsselskabet, der gerne ville have ham med i programmet og Rasmus har da også været glad for oplevelsen.
-Men jeg synes faktisk, det var underligt, at vi ikke blev nævnt med vores efternavne. Det var jeg ret irriteret over. Det blev ret meget ”Den store bagedyst-agtigt!” og jeg kunne godt have tænkt mig, at programmet var blevet mindre poppet. Jeg undrede mig hele tiden over, at jeg blev spurgt om, hvad jeg følte i stedet for, hvilke kunstneriske overvejelser, jeg havde gjort mig. Men fred være med det. Jeg fortryder ikke, jeg har været med, fastslår Rasmus, der heller ikke havde problemer med hverken at stå overfor folk eller male på tid.
– Det var ikke så overskridende for mig. Jeg er vant til at undervise og jeg er også vant til at arbejde med croquis på tid. Min erfaring er, at har man meget tid, så træffer man ikke altid det rigtige valg. Især som nybegynder kan man udskyde det vigtigste i billedet, siger, Rasmus Aaagaard, der selv går direkte i gang med at tegne sine billeder op med oliefarver.
Og der var da heller ingen tvivl hos dommerne, da de valgte Rasmus Aaagaards billede af Ghita Nørby, som det bedste. Hvis man vil se billedet, kan man besøge Glyptoteket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top