Nyt lys skinner på Tingbjerg
To interaktive lysinstallationer har spredt lys, humør og opfordret til leg på Ruten i Tingbjerg

Tingbjerg-Husum Partnerskab, som arbejder for mere tryghed og reduceret kriminalitet i Tingbjerg og Husum Nord, har doneret to lysværker til Tingbjerg. Formålet er, at skabe mere liv og leg i området i de mørke aftentimer og også give borgerne noget smukt lys at kigge på. Lysværkerne skal også minde om, at der er en omfattende byudvikling på vej til området. Værkerne, som er lavet af lysprogrammørerne Allan Yde og hollænderen Jeroen Derks , lyser op langs Ruten henholdsvis i træerne foran skolen og under halvtaget ved malerbutikken.

Tryghedsvandring
Tingbjerg-Husum Partnerskab, også kaldet Tryghedspartnerskabet, inviterede i en mørk december-aften på en tryghedsvandring langs Ruten for beboere, ansatte og en gruppe lyskunstnere. Turen dannede grundlag for hvordan lysinstallationerne skulle se ud, og ikke mindst hvor der var mest behov for noget mere liv og lys.
En gruppe unge drenge var med og fortalte om steder langs Ruten, hvor deres mindre søskende var utrygge ved at gå om aftenen. De samme drenge var også med til indvielsen af lysinstallationerne og var nogle af de første, som fik lysene til at skifte farve.

Sæt eget lysaftryk
Lysinstallationerne er en god grund til at tage et smut til Tingbjerg. Værkerne lyser fra kl. 14 til kl. 23 hver aften indtil den 10. april. De to lysværker visualiserer via sensorer områdets bevægelser og rytmer. De oversætter forbigåendes bevægelsestempo til forskellige farver og former. De syv infrarøde sensorer under halvtaget langs Ruten, opfanger bevægelser, der udleder varme. Aktiveres en af de syv zoner, skifter farven på lyset og farverne spredes som ringe i vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top