Københavns nye integrationspolitik skal fokusere på job og uddannelse
I år skal København vedtage en ny integrationspolitik.

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

I år skal København vedtage en ny integrationspolitik. Det er et arbejde, som jeg glæder mig til, og jeg håber, at vi med bidrag fra københavnerne kan nå frem til nogle sunde og holdbare grundsten for kommunens integrationsindsats fremover.

En ny integrationspolitik kalder på ærlighed og erkendelse: Vi har ikke været gode nok til at løse integrationsudfordringerne. Alt for mange voksne københavnere med ikke-vestlig baggrund står uden for arbejdsmarkedet, flere unge falder fra en uddannelse, og der er for mange børn i børnehaver og skoler uden basale sproglige kundskaber. Det er et stort problem. For den enkelte og for fællesskabet.

Problemerne med dårlig integration er blevet så forgrenede og indgroede, at vi i min optik er nødt til at gå tilbage til udgangspunktet og tage fat ved rødderne: Vi kommer kun til at lykkes med integrationen i København, hvis vi får flere indvandrere og efterkommere i job og uddannelse.

I Tingbjerg bor der 187 udsatte familier, som i snit modtager ni specialiserede ydelser fra kommunen, og som koster kommunen 82,6 mio. kroner årligt. Et gennemsnit pr. familie på 443.000 kroner.

Omkostningerne er et udtryk for, at det koster både menneskeligt og økonomisk, når vi lader stå til. Derfor skal vi have målrettede beskæftigelsesprojekter, som får ydelsesmodtagere op af stolene og ind på arbejdsmarkedet. Så løser vi ikke bare ét problem, men en hel række problemer.

I København er vi allerede i gang med målrettede jobindsatser. Med et forsøg i Mjølnerparken får vi kontanthjælpsmodtagere i gang med jobrelevante aktiviteter, og med det nationale projekt ”Flere skal med” får kommunerne penge til at give kontanthjælpsmodtagere en mere intensiv indsats.

Endelig er det spændende med regeringens ghettoplan med resultattilskud, når flere ikke-vestlige indvandrere opnår uddannelse og beskæftigelse.

Det er min overbevisning, at vellykket integration er en forudsætning for, at vi kan bibeholde vores velfungerende by. Derfor glæder jeg mig til at fastlægge Københavns nye integrationspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top