En renere kanal
Vestvolden-02-17-18.jpg
Foto: Kaj Bonne.
Københavns Kommune er godt i gang med at fjerne slammet i Fæstningskanalen. Det er fascinerende, spektakulært, ildelugtende og meget påtrængende. Projektleder Jens Nejrup (th) fortæller om projektet til Lokaludvalgets miljømedarbejder Jens Christian Elle.

En flydende gravemaskine oppumper slam fra Fæstningskanalen ved Vestvolden, hvorefter slammet bearbejdes på en plads, hvor Vestvolden krydser Frederikssundsvej. Med indsatsen vil der bl.a. ske en forbedring af iltforholdene i kanalen, ske en forøgelse af muligheden for gennemstrømning, nedsætte belastningen af Utterslev Mose samt en øget udskyldning af næringsstoffer fra mosen.

Af hensyn til fuglenes ynglessæson mv. skal arbejdet ophører den 30. april, hvorefter det kan genoptages til november. I første omgang sker oprensningen mellem Åkandevej og Bystævnet.

Mand og maskine i arbejde med det tunge grej. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top