Bydelens First Lady fylder 90 år
Lis Søkvist kan se tilbage på et særdeles aktivt liv - og fortsætter som aktiv frivillig bl.a. i Lokaludvalget

Den 11. april kan Lis Søkvist fra Husum fejre sin 90 års fødselsdag. Allerede som helt ung har Lis Søkvist deltaget i frivilligt arbejde, og som 17-årig meldte hun sig til Lottekorpsets Ungdomsafdeling. Efter 2. Verdenskrig tog hun til flygtningelejren i Padborg for at hente og pleje forældreløse børn fra det krigshærgede Europa. Det frivillige og ulønnede arbejde fortsatte hun bl.a. som sygehjælper og i Danske Kvinders Beredskab, hvor hun som 20-årig blev korpschef.
Senere blev Lis Søkvist uddannet som korrespondent og arbejdede i en årrække for Ingeniørforeningen og senere som reklamesekretær i forlagsvirksomheden Gutenberghus, inden hun blev forretningsfører i sin mands virksomhed med elinstallation.
Siden hun i 1962 flyttede til Husum har Lis Søkvist været en markant skikkelse i bydelen og været med til at sætte sit præg på bydelen.

En bred og vedholdende indsats
I 1946 meldte hun sig ind i Det Konservative Folkeparti og var i utallige år formand for den konservative vælgerforening i Brønshøj, Husum og Vanløse. Hun er stadig et markant og aktivt medlem af sit parti, som hun har repræsenteret både i Borgerrepræsentationen og siden 2008 i Brønshøj-Husum Lokaludvalg, hvor hun igen er udpeget til at repræsentere De Konservative.
Det er også blevet til mange år som formand for det daværende skolenævn på Husum Skole og tillidsposter i bl.a. Husum Menighedsråd, grundejerforeningen, hos spejderne, i Brønshøj-Husum Musikfond, hos Kræftens Bekæmpelse og i arbejdet for ældre. Det er også Lis Søkvist, der i mere end 12 år om sommeren vandede og passede blomsterne på Husum Torv. Blomster hun selv havde købt og betalt.
– Jeg har altid syntes, at vores bydel skal være smukkere og renere, og jeg har altid kæmpet for at vi har noget smukt at se på, siger Lis Søkvist. En indsats hun stadig kæmper for i Lokaludvalget og som medlem af Kulturudvalget, senest i forbindelse med renoveringen af Bellahøj Friluftsscene og Husum Bypark.
På spørgsmålet om hvad hun har været mest glad for af sine mange gøremål, giver Lis Søkvist et svar, der er typisk for hendes indstilling og engagement: – I de mange år med frivilligt arbejde, har jeg altid været mest glad for det, jeg på det pågældende tidspunkt lavede. Jeg går altid 100 % ind for det jeg foretager mig, svarer hun.

Ønsker for bydelen
– Jeg er med i Brønshøj-Husum Lokaludvalg, fordi jeg altid har interesseret mig for politik, og vores Lokaludvalg har fungeret rigtig godt med mange gode folk, der har gjort en fin indsats for at gøre bydelen bedre, siger Lis Søkvist, men tilføjer at repræsentanterne for de lokale foreninger nok kunne være lidt bedre til at deltage i møderne i den seneste periode.
– Vi har i Lokaludvalget haft et godt samarbejde med politikerne og det er mit indtryk, at både politikere og forvaltning er blevet bedre til at lytte og præsentere tingene i god tid, siger hun.
– Hvis jeg skal komme med et ønske for vores bydel, skal det være, at alle skal lære at respektere hinanden lidt mere og at der gøres mere for at skabe en bedre integration og måske lidt mere fokus på opdragelse af børn og unge. Og så mine gamle kæpheste, nemlig bedre parkeringsmuligheder, ikke mindst af hensyn til vores handelsliv, samt en smukkere og pænere bydel. Jeg glæder mig til, at skulpturen ”Granskende Pige” i løbet af foråret kommer tilbage til Husum Bypark. En sag jeg og Lokaludvalget har kæmpet for, slutter Lis Søkvist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top