Brønshøj-dreng topper listen
Bjarne B. Reuter ligger stadig helt i top

Da en stor del af landets forfattere, oversættere, illustratorer og andre kunstnere i sidste uge fik udbetalt biblioteksafgiften, er det første gang nogensinde, at et land udbetaler biblioteksafgift for e-bøger og netlydbøger.

Slots- og Kulturstyrelsen har udbetalt 179,3 mio. kr. til i alt 10.497 forfattere, oversættere, illustratorer, billedkunstnere, komponister og andre, hvis bøger er tilgængelige på landets folkebiblioteker og folkeskolens pædagogiske læringscentre.

Biblioteksafgiften udbetales en gang om året og udregnes i en fysisk og en digital del. For den fysiske del af biblioteksafgiften udregnes afgiften som en kombination af bl.a. antallet af bøger, der står på bibliotekerne, sammenholdt med bogens genre og sidetal.

Øverst på listen over modtagere af den samlede biblioteksafgift ligger også i år forfatteren Bjarne B. Reuter, der har enj tæt tilknytning til Brønshøj, hvor han er opvokset. Handlingen i mange af hans mest kendte og populære bøger foregår også i bydelen, blandt andet ”Zappa” og ”Når snerlen blomstrer” samt fortællingen om ”Buster”.

For et par år siden modtog Bjarne B. Reuter Lokaludvalgets 2700 Kulturpris for at have ydet en fremragende og særlig indsats for bydelen.

”Top 3” over modtagere af biblioteksafgift for e-bøger og netlydbøger:
1. Leif Davidsen
2. Dennis Jürgensen
3. Maria Helleberg

”Top 3” over modtagere af den samlede biblioteksafgift:
1. Bjarne Reuter
2. Josefine Ottesen
3. Dennis Jürgensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top