Børn bygger drømmeby
Snart indleder en række lokale børn en kreativ proces i Pilegården, hvor de over syv torsdage skaber en drømmeby sammen af genbrugsmaterialer

Bag den gratis workshop står en lokal kreativ ildsjæl og tilmeldingen er lige skudt i gang.

-Jeg elsker at være kreativ og jeg holder meget af at formidle og slippe kreativiteten løs sammen med børn, da deres fantasi og energi er smittende, forklarer 27-årige Julie Hassing der til dagligt er lærer. Hun har tidligere både arbejdet på fritidshjem, i en børnehave og på et børnehjem, hvor hun tit har fundet sig selv inde på krea-stuen med de børn, der havde lyst til det.

For noget tid siden fik hun ideen til en workshop, hvor hun vil slippe fantasien løs sammen med lokale børn på helt frivillig basis.

-Missionen er at lave en fantasiby, et utopia, hvor træer kan være blå og hunde kan være større end huse. Kun fantasien sætter grænserne. Det vigtigste er, at vi får nogle hyggelige timer sammen, hvor vi får dyrket den kreativitet, der er så vigtig, forklarer hun.

Fantasibyen bliver bygget i Kulturhuset Pilegården sammen med piger og drenge i alderen 8-10 år. Hvert barn laver sit eget fantasihus, hjulpet godt på vej af Julie i en proces, hvor de selv finder på idéer til et skægt og anderledes hus. Efterhånden som børnene får bygget deres huse, skal der laves små dukker. Hvis tiden tillader, laver børnene også to og to et cirkus, et hospital eller hvad de føler byen har brug for. Undervejs bliver der talt om, hvad der gør en by god, og sammen laver deltagerne og Julie ti regler for byen inden den til slut får sit navn.

Forløbet slutter med en fremvisning for forældre og bedsteforældre. Det er helt gratis at deltage i forløbet, og pladserne fordeles efter først til mølle. Workshoppen skydes i gang torsdag d. 19. april kl. 16-17.30 og forløber herefter over syv torsdage (Kristi himmelfartsdag undtaget). Tilmelding sker på mail: metteb@kff.kk.dk

Det er den lokale Julie Hassing, der er den kreative hjerne bag projektet. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top